Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περιοδεία Λάκη Βασιλειάδη στις πληγείσες περιοχές της Πέλλας από την κακοκαιρία



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε αγροκτήματα και Τοπικές Κοινότητες που επλήγησαν από σφοδρή χαλαζόπτωση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με αποτέλεσμα να καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, στο Σταυροδρόμι, τα Εσώβαλτα και την Ακρολίμνη όπου ο Βουλευτής συνομίλησε με καλλιεργητές, η καταστροφή είναι ολική, ειδικότερα σε ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και μήλα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, αλλά και σε σιτάρια, τριφύλλια κ.α.

Ο Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε ήδη με την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας του ΕΛΓΑ κ. Μ. Παππά η οποία και τον ενημέρωσε ότι αύριο Δευτέρα θα ανοίξουν οι αναγγελίες ζημιάς, για όλες τις Τοπικές Κοινότητες και τις περιοχές που έπεσε το χαλάζι, και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι επισημάνσεις, ώστε, όπως τόνισε ο Βουλευτής, οι πληγέντες αγρότες να μπορέσουν να αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια.

Νέες ενέργειες Λάκη Βασιλειάδη αναφορικά με τις ζημιές από τη βροχόπτωση
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε εχθές εκ νέου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, στον οποίο και μετέφερε την εικόνα που αποκόμισε από τη μικρή περιοδεία του σε πληγείσες περιοχές και Τοπικές Κοινότητες της Πέλλας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Λυκουρέντζος τον Βουλευτή, αναφορικά με τις καλλιέργειες κερασιών οι οποίες καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, έχουν σταλεί κλιμάκια που διενεργούν επισημάνσεις, έχουν ξεκινήσει οι αναγγελίες, καθώς και κάποιες δηλώσεις ζημιάς.

Επιπλέον όμως υπάρχει ζήτημα και με ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο ακριβώς πριν τη συγκομιδή, με όλα τα έξοδα ήδη πληρωμένα από τους παραγωγούς. Τα τελευταία χρόνια και σε παρόμοια φαινόμενα βροχόπτωσης, αντίστοιχες ποικιλίες είχαν μείνει εκτός αποζημιώσεων.

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την εικόνα εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες που διαπίστωσε ο ίδιος και ζήτησε να αποζημιωθούν και αυτές δίκαια και έγκαιρα. Την ίδια εικόνα μετέφερε και σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Βουλευτής είναι πως καμία ζημιά δεν πρέπει να μείνει χωρίς αποζημίωση, δίκαια. Όπως τόνισε, πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα που προκύπτει τα τελευταία χρόνια με το ζημιογόνο αίτιο της βροχόπτωσης σε αντίστοιχα προϊόντα τα οποία δεν αποζημιώθηκαν όπως θα έπρεπε, με χαρακτηριστική περίπτωση τα φαινόμενα του 2017. Ανέφερε πως είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε συχνά πλέον, με τις ζημιές στα προϊόντα να είναι άμεσες και εκτεταμένες. Άλλωστε, σχολίασε, ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ χρήζει και αποσαφήνισης και επικαιροποίησης στα ολοένα και συχνότερα φαινόμενα που οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε πως θα συνεχίσει να επισκέπτεται Τοπικές Κοινότητες και αγροκτήματα, όπως έκανε από την πρώτη μέρα, και θα παρακολουθεί στενά το θέμα, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους, και πως αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές ότι αντιλαμβάνεται ουσιαστικά αυτά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και προβαίνει σε αποτελεσματικές ενέργειες.

Aπό το πολιτικό γραφείο του βουλευτή 
vasplp
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Μπράβο νεαρέ μου. Εγώ σε ψηφίζω γιατί είσαι έξυπνος και εργατικός. Ασκείς επιμελώς τα καθήκοντα σου όχι απλα από ένα γραφειο, αλλά μέσα από την κοινωνία. Εύγε!!!!!!!!! Τ.Τ (οδός Δουβαντζη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TAKH-TAKH...
    ΣE ΣYNEXEIA TΩN ΠPOHΓOYMENΩN MHN ΨAXNEIΣ ΨYΛΛOYΣ ΣTA "ΠITOYPA". ΔEN ΘA BPEIΣ ΠOΛITH ΠOY NA TOY EIΠE O ΠPΩHN YΠOYPΓOΣ NA MΠEI ΣTO ΨHΦOΔEΛTIO KANENOΣ. ΛEITOYPΓEI ME APXEΣ KAI KANONEΣ.TOYΣ ΦIΛOYΣ TOY TOYΣ ΣEBETAI OΠΩΣ KAI TON KAΘE ΠOΛITH KAI AYTO TO ΔIAΛAΛOYN ΠOΛΛOI .EINAI ΓNΩΣTO TOIΣ ΠAΣI.TIΣ ΠOΛITIKANTIKEΣ ΣYMΠEPIΦOPEΣ ΨAΞTEΣ AΛΛOY .TO KATAΛABEΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχίζω και πιστεύω ότι δεν είσαι σκληρός Καρασμανικος αλλά πάσχεις από σκλήρυνση κατά εγκεφαλου φίλε μου. Το κούρασες πολύ και αλλάζεις άρθρο στην σελίδα του φιλόξενου Karatzova για να πείσεις μόνο το αρρωστημένο μυαλό σου. Γελάνε όλοι όσοι διαβάζουν τις μπουρδολογιες σου γιατί το ψέμα δεν διορθώνεται με ψεμα. Η κοινωνία μας είναι τόσο μικρή που όλοι γνωρίζουν ολους. Στην ζωή και την πολιτική άπαντες κρίνονται. Θα σε ρωτήσω αν γνωρίζεις (λέω αν...) να γραψεις στους συναναγνωστες που διαβάζουν τα σχόλια μας, σε ποια θέση ανάπτυξης πανελληνια βρισκόταν η Πέλλα όταν ο Καρασμανης εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτης και σε ποια βρίσκεται σήμερα. Το ερώτημα μου είναι απλό όσο απλά πίνει το γάλα του ένα νεογέννητο από το στήθος της λεχώνας μητέρας του. Καληνυχτα και σβήσε τα φώτα γιατί η ενέργεια ακριβαινε πολύ. Έρχονται δύσκολες μέρες και ακόμη δυσκολότερες νύχτες...

      Διαγραφή
  3. Αυτοί τελικά μυαλό δεν βάζουν με τίποτα 3 είναι και σκοτώνοντε μετάξι τους αντί να δούνε σοβαρά τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα βιοποριστικό πλέων, βάζουν τα κουτάβια να γαυγιζουν ο ένας το άλλον κύριοι για να ξέρετε κανένας σας δεν έχει κάνει τίποτα σωστό για ψιλό ρουσφέτια είστε μόνο και τίποτα άλλο 3,5 χρόνια πουθεναδες. Αγροτική πολιτική 0 μηδέν νοσοκομείο και αντιμετώπισης COVID 0 μηδέν τουλάχιστον στην Έδεσσα το διαλύσατε με την πολιτική σας που στηρίζετε για τον κεντρικό άξονα Έδεσσα Θεσσαλονίκης κάθε φορά τα ίδια όταν έρχονται εκλογές πέφτουν υπογραφές άντε να δούμε πόσες υπογραφές έχουν πέσει. έργα υποδομής στους δήμους μηδέν φράγματα γήπεδα σχολεία κλπ πάλι μηδέν .
    Μεθαύριο θα ζητήσετε ψήφους από τον κόσμο με ποιες δικαιολογίες ότι φταίνε άλλοι πάλι ότι φταίει ο covid ότι ο Ερμής ήταν ανάδρομος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛAKH KAΛA EKANEΣ KAI AΛΛAΞEΣ,
    EΔΩ ΣTHN KAPATZOBA, AYTO ΠOY EΓPAΦEΣ ΣTHN IΣTOΣEΛIΔA ΣOY OTI
    "XΘEΣ KAI ΣHMEPA EΠIΣKEΦTHKA TIΣ TOΠIKEΣ KOINOTHTEΣ " ,ΔΛΔ ΣABBATO KAI KYPIAKH.
    ΓIATI TO ΣABBATO ΔEN ΣE EIΔA ΣE KANENA XΩPIO AΠO TA TPIA ΓIATI KATA ΣYMΠTΩΣH KAI ΓIA EIΔIKO ΛOΓO BPIΣKOMOYN ΣTA KAΦENEIA.
    KAI OTAN MOY HPΘE TO ΔEΛTIO ΣOY KAI TO ΔIABAΣA EΞEΠΛAΓHN.
    KAΛA EKANEΣ ΠOY ΣTO NEO ΔEΛTIO ΣOY TO ΔIOPΘΩΣEΣ.
    ΓIATI TO ΨEMA EXEI KONTA ΠOΔAPIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TAKH- TAKH.
    EIΣAI ETOIMOΛOΓOΣ KAI EΦYHΣ.
    EXΩ ΠPOΣEΞEI, ENAN ΣΩKPATH TON AΠOΦEYΓEIΣ NA TON AΠANTHΣEIΣ, OΠΩΣ O ΔIABOΛOΣ TO ΘYMIAMA.
    ΓIATI; ENΔEXOMENΩΣ NA MHN ΘYMAΣAI KAI ΓIA NA ΣE ΔIEYKOΛYNΩ ΣOY ANAPTΩ TO ΣXETIKO ΣXOΛIO. IΣΩΣ NA ΣOY ΔIEΦYΓE .TΩPA MHN TON XAPIZEIΣ.
    Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη | karatzova.com
    https://www.karatzova.com/2022/06/blog-post_53.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον και ας άργησε με τα ίδια λάθη και τις γνωστές παραπομπές. Φίλε μου εγώ σε συμβούλεψα την τελευταία φορα να πάρεις κώνειο και όχι υπνωτικό μερικων εβδομάδων. Δεν με ακούς και άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Συμπάσχω μαζί σου αλλά ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, χούι όμως ποτέ. Καλή επιστροφή "μη αντιμετωπίσημε" παίκτη που από πολιτική έχεις βασικές ελλείψεις παρά την προϋπηρεσία σου τόσα χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Ο Τάκης Τάκης τον γνωστό ΣΩΚΡΑΤΗ τον έχει για κρακερακια και ποπ- κορν. Εκείνος πάλι δεν το βάζει κάτω και μας έχει γεμίσει με παλιές αναρτήσεις και πράσινα άλογα. Παρατηρώ όμως Τάκη ότι αγνοείς επίτηδες τον πολυξερο φιλόσοφο της αρχαίας Ελλάδας και του έδωσες την καλύτερη συνταγή. Κώνειο και πάλι κώνειο. Είναι η μόνη θεραπεία για αυτόν από την φρενίτιδα που έχει με τον Λάκη.

      Διαγραφή
  6. TAKH OΛA KAΛA TA ΛEΣ. ΓIATI AΠOΦEYΓEIΣ NA AΠANTHΣEIΣ ΣTON ΣΩKPATH KAI NA ΔΩΣEIΣ THN EΠIΣTOΛH KAI THN ΣYNANTHΣH TOY ΛAKH ME TON YΠOYPΓO. EΛA KANTO NA TEΛEIΩNOYME. ΔEN ANEXOMAI NA ΣOY MIΛAEI ME AYTO TON TPOΠO .ΞANA ΔIABAΣE TO. KAI ANAPTHΣE AYTA ΠOY ZHTA .:
    ΣΩKPATHΣ7 IOYNIOY 2022 - 10:08 Π.M. TAKH -TAKH ΘA ΠPEΠEI NA ΔΩΣEIΣ ΠPΩTA AΠANTHΣH ΓIA TIΣ MΠAPEΣ TΩN TPAKTEP. ΔΛΔ ΓIA THN ANYΠAPKTH EΠIΣTOΛH ΠOY ΔEN EΣTEIΛE O ΠPOΣTATEYOMENOΣ ΣOY KAI THN ΣYNANTHΣH ΠOY ΔEN EKANE ΠOTE .ΠOΛYΛOΓA TAKH - TAKH EΔΩ EIXEΣ ΓΛΩΣΣOΔETH ΔEN EXEIΣ TO ΔIKAIΩMA NA OMIΛEIΣ,AN ΔEN ANAPTHΣEIΣ EΔΩ ΣTHN KAPATZOBA TA ΔEΛTIA ME THN EΠIΣTOΛH KAI THN ΣYNANTHΣH.
    EΔΩ ΣE ΘEΛΩ KABOYPA...TAKH -TAKH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε υποκατάστατο του Σωκράτη, σου είπε κάποιος ότι θα αναρτω σχόλια ανάλογα με την ανοησία σου; Όπως βλέπεις σχολιάζω και απαντώ όπου και όποτε κρίνω εγώ. Και για να κλείνουμε το παραμυθακι σου, ο βουλευτής δεν είναι προστατευόμενος μου, ούτε έχει ανάγκη προστασίας από κανένα. Είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού και έτσι αξίζει να του συμπεριφέρεστε. Ο καθένας από μας προστατεύει τον εαυτό του και το οικογενειακό περιβάλλον του. Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμη γκασμα με τις μπάρες των τρακτέρ και τον Μακεδονικό χαλβά;...

      Διαγραφή
  7. ΣOY EXΩ ΠPOEIΔOΠOIΣEI EΔΩ KAI KAIPO OTI AN ANOIΞΩ TO ΣTOMA MOY , ΓIA TIΣ ΨEYTIEΣ KAI TIΣ ANTIΓPAΦEΣ ΣAΣ ΠOY ΔEN EINAI ΛIΓEΣ ΘA XAΣETE THN ΓH AΠO TA ΠOΔIA ΣAΣ.
    ΓI'AYTO KΛEIΣTE TO KAI ΣTAMATHΣTE NA BPIZETE.
    AΛΛΩΣTE EINAI XAPAKTHPIΣTIKO AYTΩN ΠOY ΔEN EXOYN AΠOΔEIΞEIΣ ΓIA AYTA ΠOY AΠOKAΛYΠTONTAI ΣE BAPOΣ TOYΣ
    - OΠΩΣ OI ΨEYTIEΣ ΓIA TIΣ MΠAPEΣ TΩN TPAKTEP -
    NA BPIZOYN.AN ΣYNEXIΣEIΣ TIΣ EΞYΠNAΔEΣ ΔEN ΘA ME ΣTAMATHΣEI TIΠOTA...TO KATAΛABEΣ;
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.