Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτοδιοικητικοί διεκδικούν τον επανασχεδιασμό του «Καλλικράτη» στους Δήμους τους - Η περίπτωση της Κρ. Βρύσης



Διευρύνεται το "κύμα" των αυτοδιοικητικών ανά την Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρόδου, όπου πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων συνασπίζονται διεκδικώντας τη χωροταξική διάρθρωση και τη διοικητική διαίρεση του ενιαίου Δήμου Ρόδου. Τις επόμενες ημέρες, επίκειται η συνάντηση στην Αθήνα αυτοδιοικητικών από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας τον επανασχεδιασμό του «Καλλικράτη» στους Δήμους τους με διάσπαση με μικρότερες ενότητες, επικαλούμενοι σοβαρές δυσλειτουργίες.
Η ανάδειξη του θέματος από τοπικό μέσο ενημέρωσης της Ρόδου ("Δημοκρατική") για την ανακίνηση του ζητήματος τοπικά από τους προέδρους δημοτικών τοπικών κοινοτήτων που τάσσονται υπέρ της διάσπασης και η αναδημοσίευσή του από άλλα μέσα ενημέρωσης ανά την Ελλάδα λειτούργησε καταλυτικά για τον συντονισμό των αυτοδιοικητικών μεταξύ τους προκειμένου να διεκδικήσουν ενιαία το αίτημά τους για επανασχεδιασμό του «Καλλικράτη».
Όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, οι οποίοι δηλώνουν δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία τους έπειτα από την πανελλαδική διάσταση του θέματος και την δυσαρέσκεια που καταγράφεται σε άλλους Δήμους, σε πολλούς νησιωτικούς Ο.Τ.Α. οι συνενώσεις που έγιναν με τον ν. 3852/2010 είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών λόγω της έλλειψης πόρων και προσωπικού, στοιχείο που έγινε ιδιαίτερα αισθητό στους κατοίκους των Δήμων που προέκυψαν από εκτεταμένες και σε κάποιες περιπτώσεις, δυσλειτουργικές συνενώσεις. Ο ενιαίος Δήμος, υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες, απουσιάζει η αμεσότητα στη δράση και η ευελιξία και δεν μπορεί να αναλάβει τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, γιατί δεν μπορεί να συγκεράσει τους διαφορετικούς αναπτυξιακούς προσανατολισμούς και τις ιδιαιτερότητες των πρώην δήμων και των διαφορετικών χωρικών ενοτήτων.

Ανεξαρτησία από τον δήμο Πέλλας ζητά και η Κρύα Βρύση
Υπενθυμίζουμε ότι ανεξαρτησία από τον δήμο Πέλλας ζητά και η Κρύα Βρύση, κάτοικοι της οποίας επιθυμούν να γίνουν εκ νέου ξεχωριστός Δήμος. Για αυτό το λόγο άλλωστε αντιπροσωπεία της Κοινότητας με πρωτοστάτη τον πρόεδρό της Ανδρέα Βλάχο έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών και έλαβε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. Στόχος είναι να τεθεί το αίτημα στα αρμόδια όργανα με χρονικό ορίζοντα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πριν από τις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Οκτώβριος 2023).
Μάλιστα κάποιες υποψηφιότητες στο Δήμο Πέλλας ''δουλεύουν'' με ρελαντί τις μηχανές σε πιθανή λήψη αποφάσεων που θα ανατρέψουν τους πολιτικούς σχεδιασμούς.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Παραμύθια της Χαλιμάς ταιζουν τον κόσμο και η κυβέρνηση και οι πρόεδροι. Καλά θα κάνουν να ασκήσουν πιέσεις ώστε να ξεβρωμισουν τα χωριά μας, να βουλωσουν λίγες τρύπες και συγχρόνως και το στόμα τους με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε αναφέρομαι γενικά αλλά και ειδικά για την Κρύα Βρύση. Φτάνει το παραμύθι με τον Δήμο, τις τράπεζες, τις ασφαλτοστρώσεις, τις παιδικές χαρές, τα καθαρά σχολεία, το οικολογικό, τους χώρους πρασίνου, τις ανεξέλεγκτες καταλήψεις πεζοδρομίων και πολλά άλλα. Συνένοχοι μαζί με τον Δήμαρχο Πέλλας είναι και το Κοινοτικό Συμβούλιο που είτε υπάρχει είτε όχι είναι το ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λίγα γράφεις.Νομιζουν ότι απέναντι τους έχουν αγράμματους ινδιάνους. Ποιοι αυτοί που με το ζόρι πήραν απολυτήριο δημοτικού και αντί υπογραφής βάζουν σταυρό.Για γέλια είναι αλλά δεν έχουν αυτογνωσία.Ζουνε σε ένα κόσμο που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν.Το μαύρο είναι πανέτοιμο σαν οδοντόκρεμα.Δεν θέλω να υπενθυμίσω αλλά τόσα που ξέχασες να γράψεις για δήμαρχο και πρόεδρο κρ.βρυσης γιατί δεν θα γίνω αστείος σαν αυτούς.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.