Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας - Την παραίτηση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας ζήτησε ο Στάθης Καστερίδης



Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Χρ. Βουτσά ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, ο Στάθης Καστερίδης.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Πέλλα- Δήμος Για Όλους", αναφέρονται τα εξής:
"Τα συνεχόμενα λάθη στις διαδικασίες μας οδηγούν σε καθυστερήσεις με κόστος για τους πολίτες.

Την απαράδεκτη αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει τις διαδικασίες των έργων που «δήθεν» ξεκινούν, αλλά πάντα λόγω λαθών δε γίνονται ποτέ, κατήγγειλε η παράταξη «ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιου της Δευτέρας 27 Ιουνίου, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του αντιδημάρχου Χρήστου Βουτσά από την Αντιδημαρχία Τ.Υ. και Πολεοδομίας…που το μόνο που κάνει είναι να αναλαμβάνει απλά την ευθύνη.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης επεσήμανε πως «ενώ γίνεται προσπάθεια από όλες τις παρατάξεις να στηριχθούν οι προτάσεις που αφορούν έργα ποιότητας για τους κατοίκους του δήμου, ακολουθούν αιτήματα παρατάσεων και διορθώσεων για σημαντικά λάθη που ο αντιδήμαρχος δηλώνει πως απλά τα αναλαμβάνει….».
Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Πέλλας και στον κ. Βουτσά τόνισε πως «εισηγείστε θέματα παρατάσεων περάτωσης εργασιών και μετά μας ενημερώνετε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία έχετε πλειοψηφία). Τότε γιατί ταλαιπωρείται το συμβούλιου με επαναλαμβανόμενα λάθη και επί της διαδικασίας και επί της εξέλιξης των έργων;
Είναι τόσες οι ευθύνες στα έργα που δήθεν ξεκίνησαν και έμειναν ατελείωτα, γιατί για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που έχουν ανακοινωθεί, εξακολουθούμε ως παράταξη να καταγγέλλουμε πως χάθηκαν».
«Ως αντιδήμαρχος κ. Βουτσά για τα σοβαρά λάθη στο έργο Ανάπλασης της δημοτικής έκτασης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (πίσω από τον Βασιλόπουλο) το οποίο δεν προχωρά τόσους μήνες, αναλάβατε την ευθύνη!!
Για το Αναψυκτήριο στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που το φέρατε σε δημοπρασία από την περασμένη χρονιά, χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης του, αναλάβατε την ευθύνη!!
Για την Γέφυρα των Στεναγμών στην είσοδο των Κοιμητηρίων (την οποία εμείς ψηφίσαμε ως πεζογέφυρα στον χώρο άθλησης Πλατανότοπου), όπου χρειάζονται εκ των υστέρων διορθώσεις και νέα υποστηρίγματα, αναλάβατε την ευθύνη!!
Και ότι όλα αυτά τα θέματα με πρότασή σας ήρθαν για έγκριση στο Δ.Σ. χωρίς να έχουμε αρμοδιότητα τελικά να τα συζητήσουμε, είναι και πάλι με δική σας ευθύνη. Παραιτηθείτε κ. Βουτσά για να διευκολύνεται το έργο του δήμου…… Το όποιο έργο που μπορεί να ξεκινήσει μέχρι να λήξει η θητεία σας».
Στην διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης η παράταξη «ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» έθεσε 4 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης κάνοντας λόγο για τον επικείμενο νόμο Βορίδη, που καταργεί το δικαίωμα των παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια να θέτουν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. 
Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής Στάθης Καστερίδης κατέθεσε:
1.Έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση του άρθρου 42 του νομοσχεδίου Βορίδη που καταργεί την δυνατότητα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερησίας διατάξεως. Στο όνομα πάλι της δήθεν «εύρυθμης λειτουργίας» των συμβουλίων και της «κυβερνησιμότητας» καταργείται οποιαδήποτε επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας, απαξιώνεται ο ρόλος των συμβουλίων, ενισχύεται ο συγκεντρωτισμός και οι υπερεξουσίες δημάρχων και περιφερειαρχών. (η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα)
2.Εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τα συνεχή δυσάρεστα περιστατικά νέων αθλητών και όχι μόνο που χάνουν τη ζωή τους ξαφνικά, κατατέθηκε πρόταση για την προμήθεια απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε χώρους συνάθροισης κοινού (γήπεδα και χώρους εκδηλώσεων)
3.Κατατέθηκε πρόταση για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του αστικού ιστού του δήμου. Ένα πρόβλημα που χρονίζει, τα αυτοκίνητα είναι χωρίς πινακίδες, γίνονται εστίες μόλυνσης και δεν χρειάζεται καταγγελία από κάτοικο της περιοχής. Οι υπάλληλοι καθαριότητας γνωρίζουν που είναι τα αυτοκίνητα αυτά και μπορούν να τα καταγράψουν για να γίνει μετά η απομάκρυνσή τους.
4.Σημαντικό επίσης θέμα ήταν και η πρόταση της παράταξης «ΠΕΛΛΑ- ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία, οι περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες θεομηνίες στην περιοχή μας και να ζητήσει ο δήμος Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Βουλευτές του νομού και τον ΕΛΓΑ, μέσα από το ν.4662/2020, να ενεργοποιηθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης από την Πολιτεία για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ ή τον ΚανονισμόΟικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ)."
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ε... όχι και αντιδήμαρχος Τ.Υ ο Βουτσάς. Ο κύριος αυτός είναι μια μαριονέτα, ένα εκτελεστικό όργανο του δημάρχου Πέλλας και ο πιο ανεπαρκής δημοτικός σύμβουλος. Έχει οδηγήσει κατ' εντολη του Στάμκου σε πολλές αστοχίες το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, παραπλανώντας το εσκεμμένα ' η αθέλητα. Όσο για τον Καστεριδη, στο πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε έχει απόλυτο δίκαιο. Στο δεύτερο όμως δείχνει μια αστοχία την οποία θα μπορούσε να αποφύγει. Ποτέ η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να κριτικάρει αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, γιατί πολλές φορές " βολεύεται" και άλλες όχι ανάλογα με το χρόνο που νομοθετουνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ: εννοείται ότι η απόφαση που εισάγει προς ψήφιση το ΥΠΕΣ είναι καταπτυστη και καταχρηστική. Δεν συνάδει με την Δημοκρατία, την αναλογικότητα, καθώς και την βούληση των τοπικών κοινωνιών. Απλά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θα έπρεπε να το παραβλέψει ως θέμα προ ημερησιας και τις οποίες αντιρρήσεις του να τις δημοσιοποιήσει στο αρμόδιο Υπουργείο, στα συλλογικα όργανα των ΟΤΑ (ΚΕΔΕ-ΠΕΔ Κ.Μ) στα ΜΜΕ και στους τοπικούς Βουλευτές οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν για το επίμαχο νομοσχέδιο. Ο καθένας βλέπει την Δημοκρατία με διαφορετική οπτική και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ανταγωνίζεται στην οπτική αυτή τον πρόεδρο της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για μια Κυβέρνηση ανακόλουθη των εξαγγελιών της, για μια Κυβέρνηση που εξυπηρετεί τους γνωστούς ολιγαρχίες και φτωχοποιει σιγα- σιγά τον μέσο Έλληνα που στην πλειοψηφία του της έδωσε την εντολή να κυβερνήσει αυτόν τον δισμοιρο τόπο...

      Διαγραφή
  2. όλοι πρέπει να παραιτηθούν.Εδώ και 12 χρόνια έχουν καταστρέψει όλο το δήμο.Ο πιο υποανάπτυκτος δήμος.μόνο η καρέκλα τους νοιάζει και ο μισθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ιδια και στη σκυδρα μη νομιζεις φιλε μου. Χάσα μάσα ξάπλα οπως λενε και στο χωριο μου.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.