Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκύδρα: Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο π. Δαβίδ Πασατάς (φωτο)



Την Κυριακή 5 Μαΐου 2022, στον κατάμεστο ιερό ενοριακό ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δαβίδ Πασατά.
Μετά την Μεγάλη Είσοδο, προ της Χειροτονίας, ο π. Δαβίδ ομίλησε εκφράζοντας το δέος και την ευγνωμοσύνη του για το μυστήριο της ιερωσύνης επικαλούμενος την χάρη του Θεού και των αγίων και ευχαρίστησε διεξοδικά όλους όσους συνετέλεσαν στην κατά Θεόν πορεία του καθώς τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάσθηκε κατά την πενταετή διακονία του. Εξήρε την στήριξη του πνευματικού του πατρός, Αρχιμ. Αντωνίου Κορέστη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκύδρας και μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την αστείρευτη πατρική αγάπη και το αυτοθυσιαστικό παράδειγμα του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ. «Γνώρισα», τόνισε, «υπόδειγμα ταπεινώσεως, μακροθυμίας, συγχωρητικότητος, ακρίβειας στην πίστη και στο παραδοσιακό ιερατικό ήθος και ελεημοσύνης όχι μόνο υλικής αλλά και πνευματικής βλέποντάς τον να εξομολογεί ώρες πολλές και να παρηγορεί τους ανθρώπους».
Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον προχειριζόμενο τον προέτρεψε στον πνευματικό αγώνα της τηρήσεως των εντολών του Θεού και της προσευχής προκειμένου να διατηρήσει την δωρεά του Θεού και να εκπληρώσει τον σκοπό της ιερωσύνης, εξήρε την υποδειγματική διακονία του και του έδωσε πατρικές ευχές για το νέο πνευματικό στάδιο της ζωής του.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας θεολογικά και βιωματικά την ευαγγελική φράση «ἵνα ὦσιν ἓν». «Ποτέ δεν είμαστε μόνοι μας στην ευτυχία ή στην δυστυχία», σημείωσε· το ζητούμενο όμως για έναν χριστιανό είναι να βιώσει αυτή την ενότητα ως Σταυρό αυτοθυσίας.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος έδωσε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νεοχειροτονηθέντα δια της ειδικής ευχής για τους εν τω κόσμω αγάμους κληρικούς, την οποία ο ίδιος συνέθεσε μετά από αίτημα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετείχε μεγάλος αριθμός κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Εδέσσης, Βεροίας, Γουμενίσσης, Ιερισσού, Κασσανδρείας, Νέας Κρήνης, Φλωρίνης και από το Άγιον Όρος, μεταξύ των οποίων οι Πρωτοσύγκελλοι των Ιερών Μητροπόλεων Κίτρους, Αρχιμ. Βαρνάβας, και Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος, ο Γέροντας της Καλύβης του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Κοιμ. της Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλωρίνης, Αρχιμ. Ιωαννίκιος, ιεροκήρυκες και αρχιερατικοί επίτροποι της Ι. Μ. Εδέσσης.
Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικ. Ιγνατιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο π. Δαβίδ θα υπηρετεί ως ιερεύς στον ιερό ενοριακό ναό Αγίας Κυριακής Κρύας Βρύσης. 
xpas
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Γελαω πραγματικά με το "Άξιος".... Αλαζονεία, έπαρση, επειδή του βάλανε ράσα πρέπει να του δείχνεις σεβασμό νομίζει..... ενα αναγωγο παιδάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν η ζήλια ψώρα θα είχε γεμίσει όλη η χώρα ….( μάλλον δεν σε έκαναν και εσένα και έχεις αυτήν την άποψη) Ένα από τα καλύτερα παιδιά που θα προσφέρουν στις ανάγκες των ανθρώπων. Να ζήσεις πάτερ μου
    Μ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ζήσεις πάτερ Δαβίδ... ΑΞΙΟΣ..... ΑΞΙΟΣ.... ΑΞΙΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.