Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Π. Ζαρογουλίδης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η σύγχρονη αναδιανομή ευκαιριών για τους πολίτες !



Η πολιτική οφείλει να έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την διασφάλιση της υγείας τους, την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα από την εξασφάλιση της οικονομικής κάλυψης των αναγκών τους, την διασφάλιση της ένταξης και απρόσκοπτης συμμετοχής τους στα δρώμενα και τις αποφάσεις της κοινωνίας, την ασφάλισή τους από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους και μέσα από την αναβάθμιση του αισθήματος ικανοποίησης από την ζωή
 τους. 
Η παραπάνω απεικόνιση αποτελεί την σύγχρονη απόδοση της “Ευδαιμονίας” του Αριστοτέλη και το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να εκκολαφθεί είναι αυτό του δημοκρατικού σοσιαλισμού ή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας
Ανάμεσα στον άναρχο νεοφιλελευθερισμό της αγοράς και την πλήρη κολεκτιβοποίηση της, βρίσκεται η συνταγή για την ελαχιστοποίηση των ανισοτήτων, την αναδιοργάνωση της παραγωγής και την αναδιανομή των ευκαιριών, μέσα από ένα δυναμικό σύστημα συγκοινωνούντων δοχείων με γνώμονα την εθνική ανεξαρτησία και σεβασμό στην κινητικότητα των κεφαλαίων. 
Το πρωτείο της πολιτικής θα πρέπει να λειτουργήσει διαμεσολαβητικά μεταξύ της ελευθερίας της οικονομίας και της ισότητας εξασφαλίζοντας ευδαιμονία στην κοινότητα, ενίσχυση της δημοκρατίας και προοπτική.
Για την επίτευξη της αγαστής αρμονίας και ολοκλήρωσης απαιτείται πολιτικός σχεδιασμός, κεφαλαιακή επάρκεια και η διαμόρφωση και ωρίμανση της κατάλληλης επιχειρηματικής διάρθρωσης.
Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα παράλληλα με το ταμείο παραγωγικής ανακατεύθυνσης όπως πρέπει να εκληφθεί το ταμείο ανάκαμψης, μπορούν να οδηγήσουν στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του εγχειρήματος. 
Η απαιτούμενη επιχειρηματική διάρθρωση προβλέπει την συνεργασία και συνένωση πολύ μικρών επιχειρήσεων με στόχο μεγαλύτερα και καλύτερα οργανωμένα σχήματα αλλά με τεχνική υποβοήθηση από την πολιτεία τόσο σε τεχνική κατάρτιση όσο και μέσα από την πρόσβαση τους σε κίνητρα στην αγορά εργασίας, την μείωση της φορολογίας και την συμβουλευτική
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τον εκδημοκρατισμό του καπιταλισμού και την εκμετάλλευσή του προς όφελος της αναπτυξιακής προοπτικής της κοινωνίας και όχι μόνο των ολίγων. 
Αυτός είναι και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ ως γνήσιου εκφραστή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας: Την  σύγχρονη αναδιανομή ευκαιριών για τους πολίτες ! 

Παναγιώτης Ζαρογουλίδης

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Δηλαδή αυτά που γράφεις τα πιστεύεις?και αν ναι, ζεις στην Ελλάδα?είναι δυνατόν αυτά που γράφεις να εφαρμοστούν στην χώρα(που το κόμμα σου μαζί με ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,και άλλους την έχουν καταντήσει χώρο)?εκδημοκρατισμός του καπιταλισμού που το είδες γραμμένο,δύο έννοιες εντελώς αντίθετες,πραγματικά είστε εντελώς για λύπη.Πανω στην πρεμουρα σας για αγρα ψήφων λέτε και κάνετε οτι να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.