Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλαδικές: Αγωνία ως την Τρίτη για τις βαθμολογίες – Αναμένεται χαμηλό όλων των εποχών στα ΜαθηματικάΗπιότερο ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου αλλά και η χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών με 6, 5 από το περυσινό 6,9  στα Μαθηματικά αναμένεται από τις  ανακοινώσεις των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλαδικές την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με όσα  είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας.
Χωρίς σταθερή βαθμολογική βάση, η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται υπό τον κανόνα μεγάλο μέρος υποψηφίων να αρκεστούν στο μηχανογραφικό για Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, άλλοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό και μόνο το 1/3 υποψηφίων θα μπορούν να δηλώσουν όποια Σχολή επιθυμούν.

Οι Βάσεις θα κινηθούν πτωτικά χωρίς αντιστοίχιση με τις περυσινές βάσεις και κάθε Σχολή καθορίζει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας, δηλαδή μιλάμε για νέα πραγματικότητα, είπε ο κ. Χατζητέγας.

Χαμηλότερα θα κινηθούν οι Βάσεις στο Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών σπουδών
ενώ τα Αρχαία που χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά θα έχουν φέτος χαμηλότερη προσμέτρηση από το περυσινό 33%  και δεν θα είναι στην εξίσωση υπολογισμού μορίων τόσο δυνατό, εκτιμά ο καθηγητής.

Η συμβουλή του είναι ότι «αφού έχουμε διαφορετικό τρόπο μέτρησης το μηχανογραφικό πρέπει να συμπληρωθεί κατά φθίνουσα σειρά επιθυμίας, δηλώνοντας όλες τις επιλογές χωρίς σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.