Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας: Να χορηγήσετε τα ΜΑΠ σε χρήμα σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες που το δικαιούνταιΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας ζητά από τους Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, να χορηγήσουν 
τα ΜΑΠ σε χρήμα σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες που το δικαιούνται  ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ για τα έτη που δεν τους έχουν χορηγηθεί. Συγκεκριμένα στην επιστολή του στους δήμους αναφέρει:

Προς
ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
           
Με το άρθρο  60 του Ν. 4735/2020, ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 12.10.2020, δίνεται και πάλι η δυνατότητα αποτίμησης σε χρήμα των (Μ.Α.Π.) και γάλα που δεν έχει δώσει ο Δήμος στους δικαιούχους εργαζομένους. Συγκεκριμένα το άρθρο 60 του 
ν. 4735/2020 έρχεται να τροποποιήσει το άρθρο 97 του Ν. 4483/2017 ως εξής: αντικαθιστά το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 και καταργεί την παρ. 2 του άρθρου 97 του Ν. 4483/2017. Συνεπώς με τη νέα διάταξη καταργείται ο χρονικός περιορισμός για την αποτίμηση και εξόφληση της αξίας των μέσων ατομικής προστασίας. Πλέον οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., στους οποίους δεν έχουν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας από τον 08/2017 και μετά, δικαιούνται να τα λάβουν σε χρήμα.
Αυτή η νομοθετική πρόβλεψη για καταβολή σε χρήμα των ΜΑΠ, έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο από την παράλειψη-αδιαφορία των Δήμων να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του σε ΜΑΠ προς τους εργαζόμενους. 
Ακόμα υπάρχουν εργαζόμενοι που έφυγαν με σύνταξη ή απολύθηκαν ενώ  δούλευαν χωρίς να τους χορηγηθούν τα απαιτούμενα ΜΑΠ για το 2020.
Όπως υπάρχουν και ΜΑΠ που δεν δόθηκαν αφού προβλέπονται στην υπ΄αριθμ. 43726/2019 ΚΥΑ-(ΦΕΚ Β 2208/12-6-2019) που δεν έγινε ποτέ μελέτη και διαγωνισμός με βάση αυτή την ΚΥΑ.
Άρα τα ΜΑΠ και το γάλα που δεν δόθηκαν από το 1/1/2017 έως σήμερα πρέπει να δοθούν σε χρήμα.
Ο νόμος βάζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να καταβάλλει σε χρήμα την αξία των ΜΑΠ που δεν έχουν χορηγηθεί μέσα στο έτος.
Με βάση τον Ν.4735/2020 παρακαλούμε να χορηγήσετε τα ΜΑΠ σε χρήμα σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες που το δικαιούνται  ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ για τα έτη που δεν τους έχουν χορηγηθεί.
Από ενημέρωση που έχουμε από την διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Πέλλας αφορά τα έτη 2011 έως και σήμερα.
 
Για την Διοίκηση
 Ο Πρόεδρος                                Ο Αν. Γ. Γραμματέας
Ν. Γκοτζαμάνης                                Χ. Τόπκας

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.