Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάροχοι Ρεύματος – Σύγκριση Τιμών



Με την αγορά ρεύματος πλέον ανοιχτή και τις αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι σε πρωτοφανή επίπεδα, οι καταναλωτές έχουν το κίνητρο να ψάξουν λύσεις που θα τους γλιτώσουν από περιττά έξοδα στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου. Η έρευνα που μπορεί να κάνει κάποιος που ενδιαφέρεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να ξεκινήσει άνετα και γρήγορα από το διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές πλατφόρμες έχουν δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσουν τους καταναλωτές να βρουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που ταιριάζει στο προφίλ και τις ανάγκες τους. Οι διαδικτυακές αυτές πλατφόρμες έχουν κατά κύριο λόγο ως βασικό τους μήνυμα το παροχοι ρευματος συγκριση τιμών. Στόχος τους όμως δεν είναι απλά να βρουν ποια εταιρεία ρεύματος έχει την καλύτερη τιμή κιλοβατώρας καθώς η υπόθεση ενός τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο περίπλοκη και θα πρέπει να υπολογιστούν και να συγκριθούν πολλές παράμετροι. Ακόμα όμως και γι’ αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αλλαγή προμηθευτή ρεύματος, οι ιστοσελίδες αυτές μπορούν να δώσουν διάφορες πληροφορίες σε επίπεδο ενημέρωσης των εξελίξεων, νομοθετικών αλλαγών, ρυθμίσεων αλλά και πληροφορίες για νέα προγράμματα όπως είναι τα προγράμματα πράσινης ενέργειας.

Πράσινη Ενέργεια
Τα προγράμματα πράσινης ενέργειας προσφέρονται σχεδόν από όλες τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και αφορούν κυρίως οικιακά τιμολόγια. Με την σύναψη ενός συμβολαίου πράσινης ενέργειας, ουσιαστικά εξασφαλίζουμε ότι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα συμβόλαια πράσινης ενέργειας συνοδεύονται από πιστοποιητικά τα οποία βεβαιώνουν την προέλευση της ενέργειας. Η πράσινη ενέργεια θεωρείται ένας από τους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους στην παγκόσμια οικονομία. Ταυτόχρονα όμως έχει μεγάλη βαρύτητα για τα οφέλη που έχει για το περιβάλλον. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση του κοινού για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα τιμολόγια πράσινου ρεύματος και να δίνονται κίνητρα ώστε οι καταναλωτές να στρέφονται σε πιο οικολογικές λύσεις. Ένα πρόγραμμα πράσινης ενέργειας εξάλλου αποτελεί επίσης ένα ανταγωνιστικό πεδίο ανάμεσα στους προμηθευτές ενέργειας, καθώς ο κάθε προμηθευτής επιχειρεί να προσφέρει ένα πακέτο με δελεαστικά σημεία με σκοπό να κερδίσει τους καταναλωτές που είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα και ψάχνουν αντίστοιχες λύσεις.

Για αυτόν τον λόγο συχνά οι εταιρείες στήνουν καμπάνιες με βασικό τους σκοπό την επικοινωνία και την διαφήμιση αυτών των προγραμμάτων που προσφέρουν.

Άλλαξε Πάροχο – Κέρδισε Χρήματα
Πέρα από την επικοινωνία των πράσινων προγραμμάτων που κάνουν οι εταιρείες ρεύματος η αλήθεια είναι ότι οι καταναλωτές γίνονται δέκτες ενός καταιγισμού από προσφορές οι οποίες συνοδεύονται με ένα βασικό μήνυμα που επικοινωνεί το άλλαξε πάροχο στο ρεύμα σου και κέρδισε χρήματα. Οι καταναλωτές πάλι από τη πλευρά τους, ουσιαστικά, αναζητούν την υπηρεσία που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες τους και ταυτόχρονα θα τους κοστίσει τα λιγότερα χρήματα. Όλος αυτός όμως ο όγκος των πληροφοριών δημιουργεί ένα αίσθημα σύγχυσης στο καταναλωτικό κοινό, καθώς οι προσφορές αυτές είναι δύσκολα συγκρίσιμες μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως είπαμε, ο τελικός λογαριασμός ρυθμίζεται από διάφορες παραμέτρους οι οποίες αφορούν τις χρεώσεις προμήθειας, το πάγιο, διάφορες ρήτρες, τη χρέωση συνδρομής και διάφορες προσφορές στον τρόπο πληρωμής. Πέρα όμως από τις προσφορές που δίνουν οι διάφοροι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, ένα άλλο σημείο που μπορούν να αξιοποιήσουν για ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος είναι οι εμπορικές υπηρεσίες που προσφέρουν και η ποιότητα αυτών. Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι η ποιότητα αυτού καθαυτού του ρεύματος παραμένει ίδια ανεξαρτήτου παρόχου. Υπεύθυνος για την ποιότητα αυτή, καθώς και για τη σωστή συντήρηση του δικτύου είναι σε κάθε περίπτωση ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι επίσης ο φορέας που απευθυνόμαστε για προβλήματα βλάβης ή διακοπής ρεύματος, καθώς η επίλυσή τους προέρχονται από αυτόν και όχι από τον προμηθευτή ενέργειας που έχουμε επιλέξει.

Έκπτωση Συνέπειας – Η Επιβράβευση της Συνέπειας με Έκπτωση στο Τιμολόγιό σου
Όπως έχει αναφερθεί, μία από τις παραμέτρους που ρυθμίζουν το τελικό τιμολόγιο και ταυτόχρονα αποτελούν και ένα σημείο ανάπτυξης μιας ανταγωνιστικής προσφοράς μεταξύ των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας είναι και οι όροι αποπληρωμής του. Σε αυτό το κομμάτι περιλαμβάνεται και ο όρος έκπτωση συνέπειας, που φέρεται να αναζητούν συχνά οι καταναλωτές καθώς πρόκειται για μία έκπτωση που μπορεί να κάνει την διαφορά και να ελαφρύνει τους λογαριασμούς ρεύματος. Η έκπτωση συνέπειας πιο συγκεκριμένα, είναι μια απόφαση επιβράβευσης της συνέπειας των καταναλωτών και όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορεί να εφαρμοστεί όταν κάποιος πληρώνει τον λογαριασμό του μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Για να λάβει ένας καταναλωτής την έκπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια διαδικασία καθώς υπολογίζεται αυτόματα στο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα πάντα με το ποσοστό που προσφέρει ο κάθε προμηθευτής και τους αντίστοιχους όρους που την συνοδεύουν.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.