Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Μπήκαν οι βάσεις για το μεγάλο DEAL αποκομιδής απορριμμάτων η οποία κοστολογήθηκε 5,12 εκ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια!



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό άνω των ορίων για τις «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΠΙΔΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ» για το χρονικό διάστημα τριάντα έξι (36) μηνών, προϋπολογισμού 3.839.040,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και με δικαίωμα προαίρεσης δώδεκα (12) μηνών, προϋπολογισμού 1.279.680,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, συνολικού προϋπολογισμού 5.118.720,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%

Η Κοινωνία σε Κίνηση έθεσε ερωτήσεις στο ΔΣ Απριλίου που αφορούσαν στον τρόπο εκτέλεσης της προηγούμενης σύμβασης αλλά και στις οικονομικές της λεπτομέρειες οι οποίες έμειναν αναπάντητες.

Ως εκ τούτου έθεσε προς ψήφιση στην οικονομική επιτροπή (με βάση το αρθρ 72) την παραπομπή του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ιδιαίτερης σοβαρότητας ζήτημα!

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε λακωνικά αναφέροντας ότι καλύπτεται από το δικαίωμα που του έδωσε το κράτος να αποφασίζονται τέτοιας μεγάλης σημασίας ζητήματα στις οικονομικές επιτροπές και συνεπώς η διαδικασία θα τελειώσει εντός αυτής!

Ήδη ως συνδυασμός έχουμε θέσει υπ΄ όψιν των πολιτών κάποια οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης σύμβασης που αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη προκαλεί αφαίμαξη του Δήμου!

Επίσης έχουμε εκφράσει επιφυλάξεις ως προς την πλήρη εκτέλεση των συμφωνηθέντων (υπηρεσία πλυσίματος κάδων και σαρώθρου, διαδρομές).

Δυστυχώς ο Δήμαρχος της Έδεσσας έπειτα από 13 χρόνια εξουσίας δεν νιώθει πια την ανάγκη να εξηγήσει στους πολίτες τη συνάρτηση οφέλους-κόστους μίας υπηρεσίας πλέον των 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Επίσης δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει ενώπιον των πολιτών για τους όρους της, ούτε βέβαια να την αγγίξει!

Αυτό φάνηκε καθαρά από την αδιανόητη άρνηση του να στείλει στη νομική υπηρεσία του Δήμου την πρόταση μας για τροποποίηση της σύμβασης κατά 10%, οφέλους 110.000 ετησίως λόγω COVID19.

( βάσει του άρθρου 132 του Ν. 4412/2016 ,λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων) (ΔΣ14-12-20) https://www.facebook.com/100023034979612/videos/822447228533102/

Η Κοινωνία σε Κίνηση δεσμεύεται ότι θα θέσει σε γνώση των πολιτών κάθε λεπτομέρεια της προηγούμενης και της νέας σύμβασης ώστε οι συνδημότες να γνωρίζουν τον τρόπο διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ Γιάννου και η παράταξη του δικαιούται να έχει όποια άποψη επιθυμεί σχετικά με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όσο οι πολίτες ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς.

Δεν δικαιούται όμως επ΄ ουδενί να δεσμεύει με επαχθείς μακροχρόνιες συμβάσεις την επόμενη Δημοτική Αρχή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ξέρουμε τον διακαή σου πόθο να.γινεις δήμαρχος, αλλά βρες άλλον τρόπο να πείσεις τους δημότες να σε ψηφίσουν.Με την καθαριότητα δεν σου βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπραβο στον δήμαρχο η πόλη είναι αρκετά καθαρή σε σχέση με πριν από χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η πόλη αν η δημοτική υπηρεσία έπαιρνε τα χρήματα που παίρνει εργολάβος όχι μόνο θα έλαμπε αλλά θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  3. Άσε,Τσεπκεντζη σε πρόλαβε ο προκάτοχος σου ο Δημητριάδης,ο οποίος τους παρέπεμψε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και ξέρεις το αποτέλεσμα.Δεν βρέθηκε τίποτα εναντίον τους, αντίθετα, ο προκάτοχος σου έχασε τις εκλογές ,δεν εξελέγη και ασκεί τα καθήκοντά του ως δάσκαλος, κοίτα μην πάθεις το ίδιο και συ γιατί σε βλέπω να τυλίγεις φλογέρες στο ζαχαροπλαστείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ο Δημητριάδης είχε ενδείξεις ότι κάτι στραβό υπάρχει στη σύμβαση τώρα με υλοποίηση σύμβασης υπάρχουν αποδείξεις και τσεπκεντσης βγάζει τα στοιχεια στη φόρα αν είσαι αντικειμενικός παρατηρητής ψάξε λίγο δες ερωτήσεις στο ΔΣ και θα διαπιστώσεις το ορθό του πράγματος.

      Διαγραφή
  4. Το σε νοιάζει ρε Γιάννη; Θα είσαι μήπως μήπως δήμαρχος εσυ η ο ελεφας; Ο βλάχος θα ναι πάλι. Εσυ ακόλουθησες τον μετσκα γκελη και τώρα θα τα λουστεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η πολη έχει μείνει 30 χρόνια από τις φιλοδοξίες του μετσκα . Αντι να τον αποβάλλει η πολη , αλωνίζει σε θέσεις. Ευθύνης

      Διαγραφή
    2. Όπως λούστηκε προχθές η Άρνισσα από μια μικρη μπόρα καθώς αυτός που έκανε την μελέτη της αποχέτευσης μάλλον έκανε λαθάκια; Ελπίζω πως όχι, αλλά μπορεί και ναι. Έτσι;

      Διαγραφή
  5. Φίλε,10:00,ποιες ήταν οι ενδείξεις και ποιες οι αποδείξεις;Ο Τσεπκεντζης σε μια επιχείρηση του Δήμου που ήταν πρόεδρος της άλλαξε τα φώτα (βλέπε Καταρράκτες) και τώρα θα ελέγξει την σύμβαση με τον εργολάβο; αφού ο ίδιος του παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει το αντικείμενο, γιατί ασχολείται; Ναχαμε να λέγαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.