Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανηγύρισε o Iερός Nαός Αγίας Tριάδας του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας



Διάπλατα άνοιξε τις πύλες του  το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος για τις Λατρευτικές  και Πολιτιστικές  εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην Λιβαδίτσα της Πέλλας κοντά στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος. 
Πλήθος πιστών και φίλων της Παράδοσης, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ παρεβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης, και συνδιοργανώθηκαν με τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Χαλκηδόνος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης (Π.Ο.Σ.Α.Ρ).                                                  Οι εκδηλώσεις άρχισαν  την Κυριακή το απόγευμα ώρα 19,00 με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό μετ’αρτοκλασίας, ιερουργούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου, Ηγούμενου της Μονής Βλατάδων κκ Νικηφόρου ο οποίος με την εμπνευσμένη ομιλία του ανέλυσε το νόημα της εορτής και ακολούθησε η Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας  Τριάδας.  
Μετά το πέρας του εσπερινού στις 21,00, άρχισαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αριστοτέλης Κουφαλίων, με Πρόεδρο την Κούσογλου Εύα και χοροδιδάσκαλο την Συμεωνίδου Μαίρη, ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, με πρόεδρο την Τατσιούδη Σοφία και χοροδιδάσκαλο τον Μηνοβγίδη Νίκο και ο  Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καλοχωριτών Ανατολικής και Βόρειας Θράκης 
« ΚΑΣΚΑΡΚΑ», με πρόεδρο την  Ασανιώτου Μαρία και χοροδιδάσκαλο τον Κατσαφυλλούδη Χρήστο, παρουσίασαν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του διημέρου τα χορευτικά των συλλόγων συνόδευσε  παραδοσιακή ορχήστρα την οποία αποτελούσαν νέοι  βιρτουόζοι μουσικοί, όπως ο Χρήστος Μυλωνόπουλος στο ακορντεόν και στο τραγούδι, ο Βασίλης Μητκούδης στη γκάιντα και στο ακορντεόν και ο Θεόδωρος Ουζονίδης στα κρουστά.  Τους συλλόγους και το πρόγραμμά τους παρουσίασε το μέλος του ΔΣ υπεύθυνη για την Θράκη κα Στέλλα Τρακαλιαρόυδη.
Την Δευτέρα  13  Ιουνίου  Ώρα 07.00, πραγματοποιήθηκε ο  Όρθρος, Πανηγυρική-Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κκ Παντελεήμονος και συμμετείχε όπως και στον εσπερινό η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου. Στο τέλος της λειτουργίας ο Σεβασμιότατος κκ Παντελεήμων  στον εμπεριστατωμένο εμπνευσμένο λόγο του εξήγησε την σημασία της ημέρας για την Ορθοδοξία  και ο προϊστάμενος του Ναού πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ Χερουβείμ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ Ιωήλ μας μετέφερε τις ευχές του Ιεράρχη μας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κκ Παντελεήμων και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κκ Νικηφόρο και έκανε έκκληση στους ανατολικορωμυλιώτες να στηρίξουν με το οβολό τους, την αποπεράτωση της  εκκλησίας γιατί είναι ένα έργο που θα μείνει για της επόμενες γεννιές. Ακολούθως το μέλος του ΔΣ Στεφανία Τσιάλμα-Τσέτσελη καλωσόρισε και παρουσίασε τους εκλεκτούς καλεσμένους  και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Ιδρύματος ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καλεσμένους και όσους παραβρέθηκαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, και όσους βοήθησαν για την επιτυχία τους κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ιεράρχη μας κκ Ιωήλ και στους Δημάρχους Πέλλας και Χαλκηδόνος και ευχήθηκε ευόδωση των ατομικών των επιδιώξεων και σκοπών μέσα στη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα και υπό την προστατευτική σκέπη της Αγίας Τριάδας, την οποία εορτάζουμε σήμερα όλοι οι Συνέλληνες απανταχού της οικουμένης. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου, πρωτοψάλτη του ναού της Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες αποδίδοντας  με προσευχητική διάθεση τους ύμνους, δημιούργησαν μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας όλοι  κάθισαν στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος και παρακολούθησαν  τραγούδια και χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία που παρουσίασαν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος  Νέας Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» Πρόεδρος: Ρουπακιά Μαρία και Χοροδιδάσκαλοι: Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος.  Γκογκινούδη   Μαρία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυωτών  Γιαννιτσών
Πρόεδρος: Παπαδοπούλου Κική.  Χοροδιδάσκαλος: Λιτούδης  Παύλος  συνοδεία της  παραδοσιακής ορχήστρας. Τους συλλόγους και το πρόγραμμα παρουσίασε το μέλος του ΔΣ υπεύθυνος των πολιτιστικών επ. καθηγητής των ΤΕΕΦΑ, κος Γιάννης Πραντσίδης.
Γύρω στις 12,00 άρχισε να σερβίρετε το παραδοσιακό κουρμπάνι στους προσκυνητές  και επισκέπτες και ακολούθησε  ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα.
Το Ίδρυμα παρέμεινε ανοικτό μετά το πέρας των εκδηλώσεων μέχρι στις 21,00 και η προσέλευση των πιστών ήταν συνεχής μέχρι το κλείσιμο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές του νομού Πέλλας, Γεώργιος Καρασμάνης, Σταμενίτης Διονύσιος, Βασιλειάδης Βασίλειος, Τζάκρη Θεοδώρα, οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Πέλλας Επιτροπάκης Αθανάσιος, και Νικόλαος Σαμόπουλος, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πέλλας Ευστάθιος Καστερίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παπαδοπούλου Κυριακή ,Αναστασία Δαρδανελιώτου Παγκοζίδου Άννα, ο πρ. Δήμαρχος Χαλκηδόνος Ιωάννης Τσουκνίδας, ο πρ. Δήμαρχος της Μαρώνειας Κομοτηνής Παπανικολάου Χρήστος, η πρόεδρος ΤΚ Κουφαλιών Γκαλιπίδου Χρυσή, η πρόεδρος ΤΚ Πέλλας Κουτσού Ελένη, ο Διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος, η πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ Ασανιώτου Μαρία, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανατολικής Ρωμυλίας κα Θεοδώρα Μηνούδη, οι πρόεδροι των συλλόγων που συμμετείχαν κ.α

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Πέλλας, Κοντορεπανίδης Αναστάσιος, Γκαβανίδης Ιωάννης (Γιαννιτσά), Γκαβανίδης Ιωάννης (Κουφάλια), Μποχωρίδης Πέτρος, Μποχωρίδης Ιωάννης, Μποχωρίδης Δημήτριος, Κατσαβός Ντίνος, Ηλιάδου Αναστασία. 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ Ιωήλ, τους Δημάρχους Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο και Χαλκηδόνος κ.Σταύρο Αναγνωστόπουλο, για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη, τους προσκεκλημένους Σεβασμιοτάτο Μητροπολίτη Βρυούλων κκ Παντελεήμονα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κκ Νικηφόρο και τους ιερείς που συμμετείχαν στη λειτουργία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και με την παρουσία τους λάμπρυναν τις εκδηλώσεις μας, την βυζαντινή χορωδία Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας και τον χοράρχη Αριστοτέλη Βογιατζόγλου, τους Βουλευτές του νομού Πέλλας, τους αντιδημάρχους Πέλλας, τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και τους Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πέλλας, τον Διοικητή του Νοσοκοκείου Κιλκίς, το Διοικητή του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μεταφορών ταξίαρχο κ. Σωτήριο Ταβουλάρη την Τροχαία Χαλκηδόνος, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που πρόβαλαν τις εκδηλώσεις και συνετέλεσαν στην επιτυχία τους, τους χορηγούς μας, τους εθελοντές του Ιδρύματος που κοπίασαν και σε όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων, και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και παραβρέθηκαν Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Χερουβείμ και τον ταμία του Ιδρύματος  Χρήστο Χλωπτσίδη που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της προετοιμασίας, για τους κόπους τους.













 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.