Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Κρύα Βρύση»



Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την ίδρυση 19 πρότυπων ΕΠΑΛ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και πρότυπο ΕΠΑ.Λ. στην Κρύα Βρύση του Νομού Πέλλας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών Επαγγελματικής Κατάρτισης της περιοχής μας μέσα από τις νέες καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές. Ενώ πρέπει να τονιστεί ότι το πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης θα είναι ένα από τα 25 που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση - λειτουργία Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. και την αναβάθμιση τους.

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται:

«Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κρύας Βρύσης, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης με έδρα την Κρύα Βρύση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
(γ) Μηχανολογίας
(δ) Πληροφορικής
(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας»

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτη δήλωσε: «Η ίδρυση πρότυπου ΕΠΑ.Λ στην Κρύα Βρύση αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Νόμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης του Νομού Πέλλας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβάνοντας στα νέα 19 Πρότυπα ΕΠΑΛ και αυτό της Κρύας Βρύσης».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. TΩPA O ΔIONYΣHΣ AΠO PEΠOPTEP TOY YΠOYPΓEIOY ΓEΩPΓIAΣ EΓINE PEΠOPTEP TOY YΠOYPΓEIOY ΠAIΔEIAΣ. KAI ANTIΓPAΦEAΣ THΣ YΠOYPΓIKHΣ AΠOΦAΣHΣ. KAI ME ΠONHPOYΛIKO TPOΠO ΔINEI THN ENTYΠΩΣH OTI KATI EKANE ΩΣTE OI ANYΠOΨIAΣTOI NA TO XAΨOYN.
    YΠOΨIAΣMENOΣ ΠAMΠONHPOΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΔΩ ΠHΓE NA OIKEIOΠOIHΘEI TIΣ MΠAPEΣ ME TA TPAKTEP.
    THN YΠOYPΓIKH AΠOΦAΣH ΓIA TA ΣXOΛEIA ΘA AΦHΣEI AKOY O ANΘPΩΠOΣ TI MAΣ ΛANΣAPIΣE. "EΠIKOINΩNHΣA ΣHMEPA KAI ΠΛHPOΦOPIKA OTI YΠOΓPAΦETAI H AΠOΦAΣH..." AΣ EINAI KAΛA OI ΣANOΦAΓOI ME THN KOΣA NA TOYΣ ΘEPIZEIΣ ΔEN TEΛEIΩNOYN..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.