Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήλωση δημάρχου Παιονίας για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού του 2021



Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα για την «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021» δείχνουν μείωση του πληθυσμού για το νομό Κιλκίς. Τα αποτελέσματα του Δήμου μας παρουσιάζουν μείωση του πληθυσμού, γεγονός που θα πρέπει να απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και διεκδίκηση για να μπορούν οι υποδομές του δήμου μας να ανταπεξέρχονται.

Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του covid-19, η διοίκηση του δήμου ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με την διαδικασία της απογραφής. Έγινε μία συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της Παιονίας για να απογραφούν, καθώς η απογραφή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη χρηματοδότηση των δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).
Οι απογραφείς διαδραμάτισαν έναν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο, καθώς κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού της Παιονίας.
Τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού του δήμου μας παρουσιάζουν μείωση 11,7%, μείωση του πληθυσμού από 28.493 κατοίκους (απογραφή 2011) σε 25.159 κατοίκους (απογραφή 2021).
Το ποσοστό επιβεβαιώνει την ανάγκη ισχυρής δράσης της πολιτείας να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στην ακριτική περιοχή μας.
Η Παιονία χρειάζεται πραγματική οικονομική ενίσχυση μέσα από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές της και να μπορέσει να προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας που επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή μας.
Ως διοίκηση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να διεκδικούμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις και να προσφέρουμε για τον τόπο μας.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.