Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μουντιάλ 2022: Απαγορεύεται το αλκοόλ στα γήπεδα του Κατάρ



Η El Mundo Deportivo αποκάλυψε τον κώδικα δεοντολογίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Στη μακροσκελή λίστα απαγορεύσεων και το αλκοόλ.
Όλες τις απαγορεύσεις που θα ισχύουν στο Μουντιάλ του Κατάρ το Νοέμβριο, αποκάλυψε η ισπανική El Mundo Deportivo. Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά χειμώνα (21 Νοεμβρίου με 18 Δεκεμβρίου) και θα φιλοξενηθεί σε αραβική χώρα, με αυτό να συνεπάγεται ορισμένες ιδιαιτερότητες στους κανονισμούς
Συγκεκριμένα ο κώδικας δεοντολογίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, περιλαμβάνει απαγόρευση αλκοόλ, πολιτικών πανό, βουβουζέλων και αρκετών ακόμα.

Αναλυτικά:
1. Η πρόσβαση στα γήπεδα επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένα άτομα ή σε όσους έχουν εισιτήρια.
2. Αντικείμενα εντελώς απαγορευμένα στα γήπεδα, ανάμεσά τους και οι ομπρέλες: Εκτός από τα απολύτως λογικά, δηλαδή όπλα, μαχαίρια και γενικά βίαια αντικείμενα, απαγορεύονται επίσης ομπρέλες, κράνη, οποιοδήποτε εργαλείο και οποιοδήποτε στοιχείο προστασίας σώματος ή ακόμα και κορσές, εκτός αν υποβληθεί ιατρική γνωμάτευση, αλεξίσφαιρο γιλέκο ή παρόμοια προστασία που χρησιμοποιείται σε πολεμικές τέχνες ή extreme sports.
3. Αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, ότι στο Μουντιάλ, επιτρέπεται η μπούρκα ή κάτι παρόμοιο που χρησιμεύει για την κάλυψη του προσώπου για θρησκευτικούς λόγους, ιατρικές μάσκες ή προστατευτικά γυαλιά. Επιπλέον αεροζόλ, μπουκάλια, ποδήλατα και σκέιτ, ενώ επιτρέποντα μόνο ηλεκτρονικά τσιγάρα. Επίσης κανένα ζώο δεν μπορεί να εισέλθει εκτός από αυτά που βοηθούν τους ανθρώπους που το χρειάζονται.
4. Το αλκοόλ, εκτός από δοχεία των 100 χιλιοστόλιτρων (1 λίτρο= 1000 χιλιοστόλιτρα) και για λόγους υγείας, θα απαγορεύεται πλήρως. Το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο υγρό που υπερβαίνει αυτό το όριο εκτός από το βρεφικό γάλα ή το αποστειρωμένο νερό.
5. Απαγορεύεται κάθε υλικό, όπως σημαία ή πανό με πολιτικό περιεχόμενο.
6. Οποιοδήποτε ραδιοηλεκτρονικό όργανο ή όργανο ραδιοσυχνοτήτων που θα μπορούσε να απειλήσει τα σήματα της αναμετάδοσης θα απαγορεύεται πλήρως, καθώς επίσης οι περίφημες και θορυβώδης Βουβουζέλες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική. Επίσης σφυρίχτρες και μεγάφωνα.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι τα αναπηρικά αμαξίδια μπορούν να βρίσκονται μόνο στον καθορισμένο χώρο και ότι δεν μπορούν ποτέ να υπερβούν την ταχύτητα των 6 χιλιομέτρων την ώρα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.