Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τη Δευτέρα οι νέες τιμές ρεύματος για τον Αύγουστο – Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής τα νέα τιμολόγια



Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα τιμολόγια ηλεκτρικoύ ρεύματος για τον Αύγουστο από τους προμηθευτές ενέργειας. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος, με αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών.
Ιστορικό ρεκόρ καταγράφεται για τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στη χονδρική τιμή του ρεύματος, όπως διαμορφώνεται στα εθνικά χρηματιστήρια. Στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 466 €/MWh, στην Ιταλία στα 527 €/MWh και στη Βουλγαρία στα 460 €/MWh.
Η μέση χονδρική τιμή ρεύματος τον Ιούλιο είναι 327,5€/MWh. Αυτό σημαίνει ότι αν υπήρχε ακόμα η ρήτρα αναπροσαρμογής, αν δεν είχε αποσυνδεθεί η τιμή της λιανικής από τη χρηματιστηριακή τιμή ενέργειας, θα βλέπαμε ρήτρα αναπροσαρμογής για κάθε ΚWh στα 0,32 ευρώ.
Έως τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας οι πάροχοι θα ανακοινώσουν πόσο θα χρεώνουν την κάθε ΚWh. Οι καταναλωτές θα έχουν για αυτό τον μήνα 5 ημέρες και από τον επόμενο μήνα 10 ημέρες για να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν πάροχο. Δεν μπορούν, ωστόσο, να αλλάξουν πάροχο όσοι έχουν σταθερά τιμολόγια.
Κάθε 20 του μηνός θα γίνονται οι ανακοινώσεις των τιμών ρεύματος για τον επόμενο μήνα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.