Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιταλία: Διάλυση της Βουλής και πρόωρες κάλπες στις 25 Σεπτεμβρίου μετά την παραίτηση Ντράγκι



Την διάλυση της Ιταλικής Βουλής υπέγραψε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ιταλός ΠτΔ Σέρτζιο Ματαρέλα, εφόσον έκανε δεκτή την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι, και έτσι η Ιταλία οδεύει στις κάλπες στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Η πρόωρη διάλυση του Κοινοβουλίου είναι πάντα η τελευταία επιλογή που μπορεί να γίνει» είπε ο Ματαρέλα «αλλά η πολιτική κατάσταση που έχει προκύψει οδήγησε σε αυτή την απόφαση».
Ο Πρόεδρος Ματαρέλα τόνισε πως η Ιταλία διανύει μια περίοδο που «δεν επιτρέπει καμία παύση» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με αναφορά στα επίκαιρα θέματα της χώρας, όπως πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, πληθωρισμός και κόστος της ενέργειας, και «με την ελπίδα να υπάρξει εποικοδομητική συμβολή από όλους προς το γενικότερο συμφέρον της Ιταλίας».
Ο Μάριο Ντράγκι στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε πως «η Ιταλία έχει τα πάντα για να είναι ισχυρή, έγκυρη, αξιόπιστη στον κόσμο» και κάλεσε τους υπουργούς του να διατηρήσουν «την ίδια αποφασιστικότητα (…) εντός των ορίων της περιμέτρου που έχει χαραχθεί».

Εθνικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου
Τα πρώτα κόμματα -σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις- εκτιμάται πως θα είναι το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το Ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, με το ενδεχόμενο όμως τα τρία Κεντροδεξιά κόμματα να συσπειρωθούν.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.