Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μωβ μέδουσες: Αναλυτικός χάρτης με τις ελληνικές παραλίες στις οποίες εντοπίζονται



Σημαντική είναι η παρουσία κοπαδιών από μώβ μέδουσες στις ακτές της Ελλάδας φέτος το καλοκαίρι.

Μάλιστα, το τσίμπημά τους θεωρείται ιδιαίτερα επώδυνο και επικίνδυνο και σε περίπτωση που συμβεί συστήνονται αυστηρές οδηγίες ειδικών.

Στην ιστοσελίδα inaturalist.org παρέχονται πληροφορίες και αναλυτικός χάρτης, όπου απεικονίζονται οι περιοχές, στις οποίες είναι πιο έντονη η παρουσία τους.

Όπως φαίνεται στην καταγραφή η μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στον Αργοσαρωνικό ενώ στο κόκκινο είναι και οι περιοχές σε Αργολικό και Κυκλάδες, Ιόνιο, Νότια Πελοπόννησο, στα Βόρειο-δυτικά της Κρήτης και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε αναλυτικά που εντοπίζονται οι μωβ μέδουσες στη χώρα ενώ με μία νέα αναζήτηση απεικονίζεται και η εμφάνισή τους σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Μάλιστα, στον ίδιο ιστότοπο υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού και άλλων θαλάσσιων οργανισμών ανά τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες και η μεσογειακή μέδουσα, η γαλάζια μέδουσα και άλλα είδη.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.