Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πλατείας Σαφραμπόλεως Σκύδρας



«Η πλατεία Σαφραμπόλεως είναι πλέον ένα από τα εμβληματικά μέρη και τοπία της πόλης και του Δήμου μας, με σύγχρονες, λειτουργικές, βιώσιμες κι ασφαλείς προδιαγραφές και χαρακτηριστικά» τόνισε, μεταξύ των άλλων, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στην ομιλία της στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας πλατείας Σαφραμπόλεως.


Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022. Ο αγιασμός τελέστηκε από τους Σεβαστούς Πατέρες κι Αρχιμανδρίτες Αντώνιο Κορέστη και Δαβίδ Πασατά. Ακολούθησε η ομιλία – χαιρετισμός της Δημάρχου Σκύδρας και η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με το μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα που παρουσίασε το συγκρότημα «Μπρατίμια» με αφορμή κι ως εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Βουλευτές του Νομού μας: Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης, θεοδώρα Τζάκρη, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Χριστόδουλος Μποζίνης.
Συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι: Ιωάννα Βέργου, Αθανάσιος Γίτσας, Σταύρος Πασχαλίδης, Κυριακή Τσιφλίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μιχάλης Μέγας, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Γιώγος Σταματέλλος Βασίλης Τσαπτσάκης κι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρσενίου Δημήτρης Γαλόπουλος.
Το συντονισμό της τελετής των εγκαινίων είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας – χαιρετισμού της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου είναι το εξής:
«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση να εγκαινιάζουμε, με τις ευλογίες και τις ευχές της Εκκλησίας μας, ένα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο μας.
Ένα έργο που αναβαθμίζει κι ενισχύει τις υποδομές μας, που βελτιώνει τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής μας, που προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα, που ομορφαίνει το περιβάλλον, που διαφημίζει και προσθέτει υπεραξία στην πόλη και στο Δήμο μας και φυσικά το έργο αυτό είναι η κατασκευή και δημιουργία της νέας πλατείας Σαφραμπόλεως που με υπερηφάνεια έχουμε ήδη παραδώσει στην τοπική μας κοινωνία και στους επισκέπτες μας, για να τη χαίρονται και να την απολαμβάνουν.
Δυστυχώς η πανδημική κρίση ανάμεσα στις επιπτώσεις που επέφερε ήταν και η καθυστέρηση στην εκτέλεση, ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, ενός έργου, σημειωτέον, απαιτητικού και ξεχωριστού. Έτσι η καθυστέρηση αυτή ήταν επόμενο να επηρεάσει και την ημερομηνία της τέλεσης των εγκαινίων.
Όλοι βλέπουμε ότι η πλατεία Σαφραμπόλεως έχει αλλάξει ριζικά όψη, και μαζί της έχει αναβαθμιστεί η γειτονιά, η ευρύτερη περιοχή, η πόλη κι ο Δήμος μας συνολικά.
Η ανάπλαση της πλατείας Σαφραμπόλεως ήταν στις προγραμματικές μας εξαγγελίες και δεσμεύσεις, ως ένα έργο που αναβαθμίζει τον αστικό χώρο, προάγει την ποιότητα ζωής, ομορφαίνει την εικόνα και το τοπίο, αναδεικνύει τη γειτονιά, ενισχύει την κοινωνικότητα, κατατάσσεται δε στην ορθολογική αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και της προσέλκυσης επισκεπτών.
Ως δημοτική αρχή είχαμε προνοήσει και ως εκ τούτου είχαμε την απαιτούμενη ετοιμότητα για τις αναπλάσεις όλων των πλατειών μας, καθώς από την προηγούμενη θητεία μας, εκπονήσαμε και αποπληρώσαμε μελέτες για τις αναπλάσεις των πλατειών και τη μεταξύ τους ενοποίηση.
Έτσι, όταν προκηρύχθηκε το σχετικό πρόγραμμα στο πράσινο ταμείο, λόγω της ετοιμότητάς μας, ενταχθήκαμε, με αρχικό προϋπολογισμό μελέτης 595.000,00€, μετά δε τις εκπτώσεις του αναδόχου, συμβασιοποιήθηκε και εκτελέστηκε με το συνολικό ποσό των 356.580,84€. Το πράσινο ταμείο χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των 260.564,00 και ο Δήμος Σκύδρας, από ίδιους πόρους (Σ.Α.Τ.Α.) με το ποσό των 96.016,84€.
Φίλες και Φίλοι.
Η πλατεία Σαφραμπόλεως είναι πλέον ένα από τα εμβληματικά μέρη και τοπία της πόλης και του Δήμου μας, με σύγχρονες, λειτουργικές, βιώσιμες κι ασφαλείς προδιαγραφές και χαρακτηριστικά .
Η απήχηση, η ανταπόκριση και η προσέλκυση συμπολιτών μας, αλλά κι επαγγελματιών κι επισκεπτών αποδεικνύει περίτρανα το βαθμό της επιτυχούς μεταμόρφωσης και της επιρροής της. Έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή τις καρδιές των θαμώνων της. Έχει γίνει μια ευχάριστη συνήθεια κι απόδραση απέναντι στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Έχει κερδίσει τα φωτογραφικά κλικ και τα βίντεο της παρέας και της συντροφιάς. Η ομορφιά της είναι εφάμιλλη κι αντάξια με την πλούσια παράδοση κι ιστορία του ονόματός της και των ανθρώπων που κατοικούν στην περίμετρό της κι ευρύτερα.
Η πλατεία Σαφραμπόλεως απόκτησε μια οικολογική, πράσινη, ταυτότητα, μια νέα ζωή.
Αποτελεί έναν όμορφο χώρο και βεβαίως για να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε θα πρέπει όλοι μας, δημότες και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, περίοικοι κι επαγγελματίες, να κρατήσουμε την πλατεία καθαρή, προσεγμένη, ελκυστική.
Να την προσέχουμε και να τη σεβόμαστε.
Να σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα που δαπανήθηκε, να σεβαστούμε το δημόσιο χώρο που ανήκει σ΄όλους.
Να σεβαστούμε τους ανθρώπους που κατοικούν και διαβιούν πέριξ της πλατείας. Μόνον έτσι θα παραμείνει και θα διατηρηθεί ως ένα πραγματικό στολίδι και κόσμημα για την πόλη και το Δήμο μας.
Η πλατεία Σαφραμπόλεως, λοιπόν, από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έχει μεταμορφωθεί σε μια λαμπερή, φωτεινή, ανθρώπινη πλατεία.
Η ανάπλαση της πλατείας βασίσθηκε στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, χρησιμοποιήθηκαν υλικά που βοηθούν στην καλυτέρευση του μικροκλίματος στο κέντρο της Σκύδρας, τοποθετήθηκε πέτρα, ξύλο, πλούσιος ηλεκτροφωτισμός χαμηλής κατανάλωσης και καλύτερης απόδοσης, παγκάκια, φυτεύτηκαν δέντρα, πράσινο, κατασκευάστηκε σιντριβάνι, δημιουργήθηκε το πρώτο τμήμα ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την ενοποίηση των πλατειών.
Ειδικά το σιντριβάνι μας, που κατέχει μία δεσπόζουσα θέση στην πλατεία μας, αποτελεί μία όαση δροσιάς, είναι η δύναμη, η ζωή η ομορφιά του νερού που με τον κατάλληλο φωτισμό κερδίζει κι εντυπωσιάζει τους πάντες.
Εάν θα συνεχίσει ν΄αποτελεί έναν ευχάριστο χώρο αναψυχής και συνάντησης εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
Ελπίζω, όπως όλοι μας, ότι η πανδημική κρίση θα περιοριστεί και θα μας δώσει την ευκαιρία να χαρούμε και ν΄απολαύσουμε την πλατεία μας ακόμη περισσότερο, όλες τις εποχές του χρόνου.
Σ΄αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ μαζί μας. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου, σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας .
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου μας.
Να επισημάνω ότι παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας - μετά από τη δική σας καθαρή και σαφή ετυμηγορία και εντολή – και έχουμε υλοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας, εντούτοις είναι η δεύτερη φορά που εγκαινιάζουμε έργο μας. Κι αυτό δείχνει ότι προτεραιότητά μας δεν είναι η βιτρίνα και η προβολή αλλά η παραγωγή ολοκληρωμένων έργων και δράσεων για το καλό και την ευημερία όλων μας.
Οι πρωτοβουλίες, τα έργα μας, το παρελθόν και η μέχρι τώρα πορεία επιβεβαιώνουν την προσήλωση και τη στόχευσή μας στον τόπο που αγαπάμε και τους ανθρώπους μας: γι αυτούς θ΄αγωνιζόμαστε χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς μοιρολατρίες, χωρίς διακρίσεις αλλά με δύναμη, με θάρρος, με γνώση, με εμπειρία, με υπευθυνότητα, με νομιμότητα με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη.
Εύχομαι, λοιπόν, η πλατεία Σαφράμπολης που εγκαινιάζουμε σήμερα, με την ομορφιά και την ζωντάνια που εκπέμπει αλλά και την ιστορικότητα του ονόματός της, την πολιτιστική παρακαταθήκη και τη γενικότερη συνεισφορά των περιοίκων της, να συνεχίζει να είναι πάντα γεμάτη από κόσμο, όπως από την πρώτη ημέρα που ολοκληρώθηκε κι άνοιξε την αγκαλιά της, να είναι πάντα γεμάτη από χαρούμενους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους.
Εύχομαι οι περίοικοι και οι γείτονες να τη νιώθουν σαν το σπίτι τους, οι επισκέπτες να την απολαμβάνουν,
οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται περιμετρικά να έχουν καλές και πολλές δουλειές και πάντα ν΄αποτελεί για όλους μας έναν προσεγμένο κι ελκυστικό τόπο αναψυχής και κοινωνικής αναφοράς του φιλόξενου Δήμου μας!
Σας ευχαριστώ!».







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Στο μικρό Παρίσι δεν είμαστε? Λοιπόν, λατρεμένη μας μαρία αντουανετα δώσε στον λαό να φάει παντεσπάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωριό μου άσχημο κατάντησε η Σκύδρα ...που είναι η Σκύδρα της δεκαετίας του 90 όλο το χρήμα του νομού περνούσε από εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια δήμαρχε των εργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμαρχε της ίντριγκας και του μοχθηροτητας ήθελες να πεισ φίλε μου αλλά είπεσ να γλείψεισ και λίγο παρασύρθηκεσ λογικό

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.