Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Στ. Φουντουκίδης για την ανάπλαση δημοτικής έκτασης Δ.Πέλλας (Περιοχή Βασιλόπουλου): Μια επιβεβαίωση της ανικανότητας της δημοτικής αρχής Πέλλας



Για το έργο της Ανάπλασης της δημοτικής έκτασης στα Ο.Τ. 43, 43Α και 42Β του Δ.Πέλλας εγκρίθηκε η μελέτη το 2018, η οποία παραδόθηκε στα τέλη του έτους. Η μελέτη κόστισε 71.722,69€.

Το 2019 από την Τεχνική Υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι από την αρχιτεκτονική λύση που επιλέχθηκε προέκυπτε η αναγκαιότητα, κατασκευής ενός τοιχίου αντιστήριξης, διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων προς ένα υφιστάμενο αγωγό καθώς και στατικής επίλυσης μιας πέργολας, οπότε αποφασίστηκε η εκπόνηση μιας υδραυλικής και μιας στατικής μελέτης, που παραδόθηκαν μέσα στο 2019.

Τελικά στις 26-01-2021 το έργο κατακυρώθηκε σε ανάδοχο κοινοπραξία. Πληρώθηκε μετά από αίτημα της κοινοπραξίας μια προκαταβολή της τάξης του 5% (40.658,83€). Το έργο ξεκίνησε και κατά την διάρκεια φυσικά πληρώθηκαν και άλλα χρήματα στην ανάδοχο εταιρεία.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2021 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας υπέβαλε φάκελο με πρόταση τροποποίησης και έγκρισης υψομετρικών μελετών της υφιστάμενης μελέτης. Το έργο σταμάτησε και στα τέλη του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποιημένη μελέτη. Στα πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ αναφέρεται ότι: «Το εν λόγω έργο δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί χωρίς την προτεινόμενη τροποποίηση της υψομετρικής μελέτης των οδών Αλεξανδρείας και Αγίου Όρους, διότι η επιχωμάτωση των οδών προς κατασκευή καθώς και των ΟΤ 43 και 43α θα οδηγήσει στην αύξηση του πραγματικού κόστους του έργου σε ποσοστό περίπου 45% με 50% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό, το οποίο θα οδηγήσει σε διακοπή, απένταξη και μη ολοκλήρωση του έργου».

Σήμερα, μέσα Ιουλίου του 2022, μετά από οκτώ περίπου μήνες, το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Στο σημείο υπάρχει οργιώδης βλάστηση, υφίσταται κίνδυνος για την δημόσια υγεία, κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, ιδίως τώρα τους θερινούς μήνες και σε κάθε περίπτωση, υποβάθμιση της ζωής των δημοτών και κυρίως, των περίοικων.

Αυτό που ευχόμαστε είναι να μην υπαναχωρήσει ο ανάδοχος από το έργο κάνοντας χρήση διατάξεων του νόμου περί υπαναχώρησης, εάν το έργο σταματήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με υπαιτιότητα του φορέα και να μην υπάρξει απένταξη και ολοκλήρωση του έργου, όπως το ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε από την ίδια την δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο.

Γεννώνται όμως και συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Πως για ένα τόσο ουσιώδες και μεγάλο έργο κατάφερε η δημοτική αρχή να εγκρίνει μελέτη, η οποία ήταν ελλιπής;

Θα πει κανείς ως δικαιολογία, ότι φταίνε οι υπηρεσίες. Γενικά πάντα φταίνε οι άλλοι στο σκεπτικό της δημοτικής αρχής. Και έτσι να είναι όμως, η κεφαλή φέρει τον συντονισμό και την εποπτεία των υπηρεσιών και αντικειμενικά, φέρει και την ευθύνη για τις όποιες αβλεψίες.

Όπως λοιπόν ο κ Στάμκος θα ήταν αυτός που θα έκοβε την κορδέλα εάν ολοκληρωνόταν το έργο, έτσι θα πρέπει με γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη για την καθυστέρηση. Δεν είναι δίκαιο να κρύβεται πίσω από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βουτσά, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για μελέτη που εγκρίθηκε πριν καν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και οριστεί αντιδήμαρχος.

2. Ποιες οι ενέργειες που έχουν γίνει για να μην χαθεί το έργο και επιτέλους, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό;

Σε κάθε περίπτωση επιθυμία δική μας αλλά και όλων των συνδημοτών μας, κυρίως δε των κατοίκων της περιοχής, είναι το έργο να ολοκληρωθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Οφείλει ο κ. Στάμκος να ενημερώσει τους πολίτες: α) εάν και σε τι ενέργειες έχει προβεί ώστε να εξαλείψει τον κίνδυνο απένταξης του έργου, κίνδυνο που αναφέρθηκε από την δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο και δεν είναι δικό μας συμπέρασμα και β) πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες.

Επαναλαμβάνουμε ότι επιθυμούμε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό για την τακτοποίηση του ζητήματος με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να αλλάξει η άθλια σημερινή όψη της περιοχής, που συνιστά κίνδυνο για την δημόσια υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών, κυρίως δε των περίοικων.

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού




_

_


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. μήνυση - μήνυση - καταγγελία και εξώδικο στο καπάκι. Να τους τρελάνεις αγόρι μου με τις αναφορές. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μάθει σε άναρθρες κραυγές και σου φαίνεται ξένη η διαφορετική μορφή πολιτικής, με στοιχεία και επιχειρήματα

      Διαγραφή
  2. Ο φουντουκιδης χωρίς να είναι στο δημοτικό συμβούλιο βρίσκει στοιχεία και οι υπόλοιποι που είναι ούτε μίλησαν με στοιχεία, ενώ ακόμα αναρωτιούνται πόσα χρήματα πήραμε σαν Δήμος από την τρόικα για τα ληξιπρόθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ.ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ Κ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ.ΣΤΑΜΚΟ Ο ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ.ΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΘΟΝΙΑ?????

      Διαγραφή
    2. Πόσο λαθος είσαι. Υπήρχαν υποψήφιοι κοντά στον Φουντουκίδη και στου Καστερίδη και στου θεοδωριδη τους συνδυασμούς. Πως μπορεί να ήταν με τον Στάμκο; Καθένας λέει μια εξυπνάδα

      Διαγραφή
  3. Η «δολοφονία χαρακτήρων» είναι μια γνωστή επικοινωνιακή τακτική. Επειδή όμως ο κόσμος βαρέθηκε τα επικοινωνιακά σας και βλέπει και κρίνει με τα μάτια του, πείτε του να σας λέει τι να απαντάτε και επι της ουσίας, αφού εσείς από μόνοι σας δεν είστε ικανοί να κάνετε μια ολοκληρωμένη πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.