Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δήμος Πέλλας για τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Ούτε καν στο Δημοτικό!



Ο σχολιασμός του Δήμου Πέλλας για τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μελέτη αντικατάστασης των 
λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους λαμπτήρες τύπου led:

''Ούτε καν στο Δημοτικό! Όχι στο δημοτικό συμβούλιο ούτε καν στο δημοτικό σχολείο δεν συγχωρούνται οι ανόητες δικαιολογίες που ακούσαμε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Και δεν μείναμε μόνο στις αίολες δικαιολογίες… ακούσαμε και το κορυφαίο. « Τελειώνετε το δημοτικό συμβούλιο γιατί θέλουμε να πάμε στις εκδηλώσεις, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Λεπτοκαρυά κ.α.» φώναζε ο κ. Καστερίδης!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να μπορούν να παρακολουθήσουν και οι συμπολίτες μας που έχουν καλύτερη δουλειά να κάνουν από το να βλέπουν κακή αντιπολίτευση live!

Το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η μελέτη αντικατάστασης των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους λαμπτήρες τύπου led.

Είναι πια γνωστή σε κάθε νοικοκυριό η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και στη συντήρηση. Για το Δήμο μας μιλούν οι αριθμοί: 680.479,05 ευρώ ετήσια μείωση δαπάνης!

Τώρα, που με νόμο μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τώρα που το χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγω της ενεργειακής κρίσης που θα χειροτερέψει την επόμενη περίοδο, το φέραμε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με την βεβαιότητα σχεδόν ότι θα έχουμε ομόφωνη απόφαση.

Γελαστήκαμε! Δεν υπολογίσαμε ότι κάποιοι ονειρεύονται ότι θα γίνουν δήμαρχοι του χρόνου και ότι η έγκαιρη παρουσία τους στους χορούς και στις κομματικές συγκεντρώσεις ήταν σημαντικότερη από τη συζήτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Τι προτείναμε;

  • Την αντικατάσταση 11.500 λαμπτήρων, με νέους τύπου Led.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού.
  • Την εξοικονόμηση πόρων.
  • Τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης.
  • Την αύξηση της ποιότητας του φωτισμού.
  • Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του δήμου, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
  • Την εξοικονόμηση πόρων για το δήμο και τους δημότες μας, μέσω εξασφαλισμένης αποπληρωμής ενός δανείου με επιτόκιο μόλις 3,8%. Μόλις 3,8% γιατί τα δάνεια που κληρονομήσαμε από τους Καποδιστριακούς δήμους και συνεχίζουμε να αποπληρώνουμε έχουν επιτόκιο 5,9% !

Τι μας είπαν;

Μας είπαν ότι δεν ψηφίζουν την πρότασή μας γιατί…πρέπει ο δήμος να βρει άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Μας είπαν ότι εγκρίνουνε τη μελέτη αλλά δεν θέλουνε να την υλοποιήσουμε.
Μας είπαν ότι δεν ψηφίζουν γιατί βιάζονται να προλάβουν να πάνε πρώτοι στις εκδηλώσεις.
Μας είπαν να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από το μαξιλάρι…2 θητείες επικεφαλής στην μείζονα αντιπολίτευση, δύο προγραμματικές περίοδοι έτρεξαν με προσκλήσεις και ακόμη να μάθει ο κ. Καστερίδης ότι τα έργα αντικατάστασης οδοφωτισμού δεν επιχορηγούνται, ούτε καν τώρα που η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Δείξτε επιτέλους κ. Καστερίδη ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για το Δήμο Πέλλας και κάνετε αυτό που συμφέρει τον τόπο μας.

Δείξτε επιτέλους ότι δεν σας ενδιαφέρει μόνο να καθυστερείτε και να μπλοκάρετε κάθε τι.

Το έργο δεν είναι του Στάμκου, είναι του Δήμου, το ίδιο και τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε.

Αλλάξτε επιτέλους μυαλά και αντιληφθείτε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αντιπολιτευτική αρένα, να έρχεστε μια φορά το μήνα για να υψώνετε τη φωνή σας.

Δεν είστε μόνο επικεφαλής παράταξης, είστε και δημοτικός σύμβουλος και έχετε υποχρέωση να δείχνετε ουσιαστικά και έμπρακτα ότι ενδιαφέρεστε για το καλό των συνδημοτών μας. Με πράξεις ευθύνης!

Πιστεύουμε ότι θα το καταλάβει η πλειοψηφία ανεξάρτητα από τις παρατάξεις.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ελπίζουμε ότι κάποιοι θα καταλάβουν πως η ανάπτυξη του δήμου πρέπει να είναι κοινός στόχος''.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πέλλας




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Το ότι είστε "κλινικά νεκροί" το διαπιστώνουμε καθημερινά στην κοινωνία. Το ότι θα φτάνατε σε αυτόν τον "εκτσογλανισμο" δεν το περίμενε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός σου κ. Στάμκο. Δεν τολμάς ούτε το όνομα σου να αναρτήσεις στο παραπάνω δελτίο τύπου. Αφ' ενός μεν γιατί το αισθάνεσαι και το βιώνεις ότι έπαψες να είσαι Δήμαρχος Πέλλας, αφ 'ετέρου δε ούτε την θεσμική σου ιδιότητα δεν μπορεσες να κατανοήσεις παρά τα 12 σάπια χρόνια που διοικείς. Κυρίες και κύριοι, Δήμος Πέλλας είναι το σύνολο των πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι και κατοικούν σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο. Δήμος Πέλλας είναι όλοι οι αιρετοί που οι πολίτες εξέλεξαν να τους εκπροσωπησουν στο ανώτατο όργανο του συγκεκριμένου οργανισμού που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό είναι που διοικεί, λαμβάνει αποφάσεις, κρίνει, νομοθετεί, ψηφίζει ' η καταψηφίζει με ελεύθερη βούληση όπως ο νομοθέτης ορίζει και πάντα σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και αυτό των πολιτών. Ο πανικόβλητος Δήμαρχος έχοντας την αντίληψη του μονάρχη και θεωρώντας ιδιοκτησία του τον συγκεκριμένο ΟΤΑ, νομίζοντας ότι κυβερνά και διαχειρίζεται την προσωπική του επιχείρηση και περιουσία εκδίδει "κουκουλοφόρες" ανακοινωσεις εν ονόματι ανθρώπων και θεσμών που δεν εκπροσωπεί. Δεν θα εισέλθω στην ουσία περί δανεισμού, εξοικονόμησης ενεργειας και νοικοκυρεματος γιατί αυτό το παραμύθι έχει πλέον περάσει στο χρονοντουλαπο. Θα πω μόνο τούτο που είναι και η πεμπτουσία της υπόθεσης: "οι καρέκλες έρχονται και φεύγουν. Τα καθήμενα σε αυτές πρόσωπα, κρινονται και απολογουνται για όσα έπραξαν και για όσα υπήρξαν υπαίτιοι που δεν οραματίστηκαν ποτέ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταμκο τωρα εισαι δημαρχος και αυτο σου δινει μια ιδιοτητα και ενα χαρακτηριστικο. Μετα τις εκλογες θα εισαι εσυ και πολλοι απο το συναφι σου ανθρωπακια....... Τιποτε αλλο, τα λογια ειναι περιττα για ξεφτιλες, αλλωστε μιλανε τα εργα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ; Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΌΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ' Η ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΛΛΑΣ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ ΕΙ ΆΛΛΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διακρίνω μια απόγνωση και έναν πανικό στην ανακοίνωση του κ. Στάμκου. Γιατί μόνο ως απόγνωση μπροστά στην τελική κρίση μπορεί να χαρακτηρισθεί η προσπάθειά του να ταυτίσει τον Καστερίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαυρογιαλούρικες πρακτικές της ναφθαλίνης. Μαζευτείτε εκεί στον β όροφο γιατί οι πονηράδες με τη δολοφονία χαρακτήρων που τόσα χρόνια επιχειρούσατε σε βάρος μη αρεστών ,τώρα πια δεν περνάνε. Πανικός και κρύος ιδρώτας γιατί αν σας ρωτήσουν να απαντήσετε έστω για 1 έργο που θα σας θυμούνται τότε θα διαπιστώσετε πως δεν έχετε να απαντήσετε απολύτως τίποτα.Αυτές οι κουτοπόνηρες πρακτικές δεν πείθουν κανέναν από τους πολίτες που ανοιχτά ακόμη και πρώην δικοί σας ψηφοφόροι ομολογούν πως είστε η χειρότερη διοίκηση όλων των εποχών για την πόλη των Γιαννιτσών και ευρύτερα του Δήμου Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.