Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τα σενάρια για το ψηφοδέλτιο στην Πέλλα- Συνάντηση του νέου Γραμματέα Π. Μάρκου με τον Βαγγ. Αργύρη



Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των πιθανών υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πέλλα. 
Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη και πρόσωπα τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής για την συμμετοχή υποψηφίων στα εκλογικά ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στην Π.Ε. Πέλλας, την Τετάρτη συναντήθηκε με το νέο Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παντελή Μάρκου.
Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων φτάνει στην τελική της ευθεία καθώς, όπως έχει εξαγγελθεί, στο διάστημα 20-25 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί το 70% των υποψηφίων βουλευτών. Αν και ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη Βουλή "πήγε πίσω" τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ωστόσο σε όλα τα κόμματα δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών το Φθινόπωρο, οπότε και συνεχίζεται η κινητικότητα σε αυτή την κατεύθυνση.
Αν και γενικώς το ενδιαφέρον είναι αρκετό για ενεργή συμμετοχή στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο κλίμα επανασυσπείρωσης και δυναμικής του νέου ΠΑΣΟΚ, στην Πέλλα υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί για τον έμπειρο πρώην Ηπειρώτη βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη. Οι προβληματισμοί αυτοί αφορούν στην κάλυψη του ψηφοδελτίου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας μετά την οριστική απόφαση του πρώην δημάρχου Γιαννιτσών, Νίκου Παπανικολάου, να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για προσωπικούς λόγους, όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ. 
Το πρόσωπο που μέχρι στιγμής θεωρείται σίγουρο για το ψηφοδέλτιο από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας είναι αυτό του φαρμακοποιού Πάνου Ζαρογουλίδη, που ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφιος βουλευτής. Ενδιαφέρον για την κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέδειξε ο πρώην δήμαρχος Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης, ενώ όλο και πιο έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα το όνομα του Γιώργου Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή από τα Γιαννιτσά, Δήμου Παπαδημητρίου. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε υποψήφιο βουλευτή στην Πέλλα έναν -προερχόμενο από το χώρο της Υγείας- έμπειρο συνδικαλιστή που άσκησε και διοίκηση σε δημόσιο φορέα επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου. Ο λόγος για τον Κώστα Μουσμούτη, που δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την συμμετοχή του στο "πράσινο" ψηφοδέλτιο. 
Στην Έδεσσα φαίνεται να έχουν "κλειδώσει" οι υποψηφιότητες του Αντώνη Ξυλουργίδη, της Ραχήλ Αλεξανδρίδου και της Κικής Παπαδάκη (οι δύο τελευταίες ήταν υποψήφιες και στις προηγούμενες εκλογές). 
Στην Αλμωπία ο Μιχάλης Μπογδάνης, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Πασόης και ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος είναι τα ονόματα που "παίζουν" για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Σε κάθε περίπτωση την άλλη εβδομάδα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί και ενδεχομένως να οριστικοποιηθεί (και να ανακοινωθεί) το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων από την Π.Ε. Πέλλας. 
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι από την Πέλλα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 11 αιτήσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.