Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EXPLORING GREEKS: Το κρυφό -και αλώβητο στο χρόνο- πηγάδι στο Πάικο



Για άλλη μια φορά μέλη της ομάδας EXPLORING GREEKS ξεκίνησαν το ταξίδι προς αναζήτηση για την άγνωστη, αλλά πολλά υποσχόμενη κορυφή "Μετερίζι", που βρίσκεται στο βουνό Πάικο. 
Όπως εξηγούν στο σχετικό βίντεο πρόκειται για ένα "ιστορικό σημείο όπου βρίσκεται ένα πηγάδι το οποίο εξυπηρετεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους των γύρω χωριών αλλά και πιο παλιά, όταν χρησιμοποιούνταν από αντάρτες που, ως γνωστόν, είχαν το κρησφύγετο τους επάνω στην κορυφή "μετερίζι"! 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή "Τσερβένα Μπάρα" υπήρχε ένα ακόμη πηγάδι που, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων των γύρω χωρίων, καταστράφηκε από επιτήδειους για άγνωστους λόγους! 
"Μετά από αρκετή αναζήτηση καταφέραμε να βρούμε το λεγόμενο πηγάδι του Κάναλι που ακόμα στέκει αλώβητο από τον χρόνο, καλά κρυμμένο για να μην καταστραφεί από επιτήδειους και καλά συντηρημένο για να προσφέρει δροσερό νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε όποιον γνωρίζει την ύπαρξή του! Για τους λόγους που προανέφερα θα παραμείνει κρυφό το σημείο που βρίσκεται", τονίζει το μέλος της ομάδας όπου παρουσιάζει το βίντεο στο youtube.      

Σ.σ. Οι EXPLORING GREEKS διαθέτουν κανάλι στο youtube που προσφέρει περιεχόμενο σχετικό με την φύση, τον εθελοντισμό, την εξερεύνηση, την ψυχαγωγία και το μυστήριο!

Δείτε το βίντεο:
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.