Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σοκ στην ΠΕ Πέλλας τα αποτελέσματα της απογραφής!


Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία ένα σοκ περίμενε τους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Πέλλας από τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021. 
Συγκεκριμένα παρουσιάζεται μείωση 9,6% στον μόνιμο πληθυσμό της Πέλλας κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 126.000 κατοίκους. 
Για πρώτη φορά ο Δήμος Πέλλας και πιο συγκεκριμένα ο μόνιμος πληθυσμός του πέφτει κάτω από τις 60.000 και φτάνει τις 56.918. Ενώ και ο Δήμος Σκύδρας πέφτει για πρώτη φορά στο μόνιμο πληθυσμό κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 20.000. 
Αντίστοιχες μειώσεις έχουνε και ο Δήμος της Έδεσσας ο οποίος εμφανίζει μείωση 2.500 και ο Δήμος της Αλμωπίας ο οποίος εμφανίζει μείωση αυτός 2.500. Η ανάλυση όσον αφορά τα φύλλα είναι 64.391 γυναίκες και 61.867 οι άντρες. Αναμένονται τα αποτελέσματα για κάθε μία κοινότητα της περιφερειακής ενότητας Πέλλας. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον υπολειπόμαστε κατά 4000 κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.
Μόνιμος πληθυσμός είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε κάθε περιφέρεια, νομό, δήμο/ κοινότητα, δημοτικό/κοινοτικό διαμέρισμα και αυτοτελή οικισμό.
Δημήτρης Τσουφλίδης



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Και γιατί είναι σοκ; Τι περιμέναμε; αύξηση; Τα χωριά μας ερημωσαν. Τα σχολεία κλείνουν επειδή δεν έχουν παιδια. Γάμοι δεν γίνονται. Ας είναι καλά οι Αλβανοί που δίνουν ζωή στα σχολεία και στα χωριά μας. Σβήνει η Ελλάδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΡΡΟΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΙ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΚΟΥΛΗ, ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σαμαράς άνοιξε τ σύνορα κ ρωσοι, γεωργιανοι, ουκρανοι κλ ήρθαν

      Διαγραφή
  3. Η κατάσταση στα χωριά είναι απογοητευτική. Πολλά εγκαταλελλειμένα σπίτια, κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι στα υπόλοιπα, ερήμωση και εγκατάλειψη. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο δράσης άμεσα, το οποίο θα δώσει κίνητρα στους νέους να κάνουν οικογένειες και να παραμείνουν στον τόπο τους ή να επιστρέψουν πίσω. Είναι ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί σοκ;Οι νέοι φεύγουν απο'δω για να φτιάξουν τη ζωή τους.Να κάθονται στην Πέλλα να μαζεύουν ροδάκινα;Δεν έχουν όλοι αυτά τα όνειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το φαινομενο ειναι γνωστο!!! η φτωχοποιηση ειναι η πρωτη αιτια!! ο ελληνας δε γενναει πλέον!! ισως μονο 1 παιδι!!! πρεπει να το φροντισει μεχρι τα25; τα 30; οι σπουδες κοστιζουν και η ανεργια το ιδιο... οποτε περαστικα μας!! δεν υπαρχουν προοπτικες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη φοβάστε Έλληνες υπάρχουν οι λαθρές δεν έχουμε πρόβλημα ,το σχέδιο δουλεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολιτικές ΝΔ ΠΑΣΟΚ έδιωξαν τους νέους έξω και ισοπεδώνεται το έργο με τον Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΠΑΣΟΚ φιλε μου ....το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα όμως... ζωντάνεψε την υπαιθρο....στη 10ετια του 1980 -90 έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα

      Διαγραφή
  8. Είδαμε και εμάς τους πολύτεκνους γονείς πόσο μας στηρίζει το κράτος.Θελουμε δουλειά, όχι ελεημοσύνες με πενιχρά επιδόματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μείωση μπορεί να είναι και πλασματική, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι δεν άνοιγαν στους απογραφείς, ενώ και αρκετοί νεότεροι δεν απογράφηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα ανοιγαν ολοι,ειδικα οι ηλικιωμενοι που γνωριζουν οτι καθε 10 χρονια γινεται απογραφη

      Διαγραφή
    2. Τα παιδιά δεν τ κάνεις για τ χρήμα τ κανεις γιατί τ θέλεις. Κ παλια ηταν φτωχοι αλλα γεννούσαν πολλά παιδια

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.