Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία: Παραιτείται ο Μάριο Ντράγκι



Ο Μάριο Ντράγκι θα υποβάλει την παραίτησή του ως Πρωθυπουργός της Ιταλίας. Αυτό δηλώνει σε ανακοίνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

“Θέλω να σας ανακοινώσω ότι σήμερα το βράδυ θα υποβάλω την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” τονίσει ο Ντράγκι στην ανακοίνωση.

“Η σημερινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός από πολιτική άποψη. Η πλειοψηφία της εθνικής ενότητας που στήριξε αυτή την κυβέρνηση από την ίδρυσή της δεν υπάρχει πια” όπως και “το σύμφωνο εμπιστοσύνης που αποτελούσε τη βάση της Κυβερνητικής δράσης δεν υφίσταται πλέον” είπε ο Μάριο Ντράγκι.

“Τις τελευταίες ημέρες, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσω στον κοινό δρόμο, προσπαθώντας να ανταποκριθώ και στα αιτήματα που μου έθεσαν οι πολιτικές δυνάμεις. Όπως προκύπτει από τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, η προσπάθεια αυτή δεν ήταν αρκετή”.

Ξεκαθαρίζοντας τους λόγους της παραίτησής του, ο Ντράγκι τόνισε πως “από την εναρκτήρια ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έλεγα πάντοτε ότι αυτή η εκτελεστική εξουσία θα προχωρούσε μόνο εάν υπήρχε σαφής προοπτική να μπορέσει να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης” μια ενότητα που “ήταν θεμελιώδης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών των μηνών. Αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν πλέον σήμερα”.

Ευχαριστώντας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου “για το έργο σας, τα πολλά επιτεύγματα” ο Μάριο Ντράγκι ολοκλήρωσε λέγοντας πως “πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για ό,τι πετύχαμε, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, προς το συμφέρον όλων των Ιταλών”.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.