Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προχωράει η κατασκευή του έργου ενοποίησης του ιστορικού – τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας



Άρχισε να παίρνει μορφή το πάρκο της 25ης Μαρτίου, που είναι το πρώτο στάδιο του εμβληματικού έργου της ενοποίησης του ιστορικού - τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας.
Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες προβλεπόμενες παρεμβάσεις έτσι ώστε επιτευχθεί ο στόχος της άμεσης οπτικής επαφής και λειτουργικής ενοποίησης του κέντρου της πόλης με την τουριστική περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου, που αναμένεται να επιφέρει τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης, λόγω της αξιοποίησης της αγοραστικής δύναμης των επισκεπτών.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 2.504.860,00 € και εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, τόνισε τα εξής:
«Η ενοποίηση του εμπορικού κέντρου της Έδεσσας με την τουριστική περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου είναι ένα από τα μεγάλα έργα που στοχεύουν στην αξιοποίηση της τουριστικής κίνησης της πόλης και την τόνωση της αγοράς. Είναι ένα έργο που τονώνει την οικονομική εξωστρέφεια της πόλης μας.
Αναμένονται πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς αναμένεται να συνδυαστεί άριστα με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) που υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Έδεσσας και την αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου, ενώ προχωράει και το έργο της κατασκευής του καινούριου γηπέδου».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Τους 6 του ποταμού τους ρωτήσατε; η θα σας κάνουν καμία αγωγή για τις μπρενες που είχε το μικρό ποταμακι που κλείσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι να ναι..
    Ποια τουριστική κίνηση και για πιο αγορά μιλάτε..μόνο εσείς ξέρετε.
    Να μην αναφέρουμε το Κανναβουργειο.
    Ένα ανέκδοτο αυτή η "πόλη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο δήμαρχε ξήλωσε και το έκτρωμα το παλιό γυμναστήριο, καιρός να φτιάξει το κέντρο της πόλης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά ..του εμ-βλημα-τικού έργου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Γιάννου μην ακούτε κανένα η πόλη ομορφαίνει και όταν θα φύγει και το στάδιο πιστεύω ότι θα το βουλώσουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω φως στο τούνελ σε αυτήν την πόλη, την επισκέπτομαι εδώ και 10 χρόνια βλέπω κάτι να αλλάζει αλίμονο σε εμάς στα Γιαννιτσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η΄ δεν είχες πατήσει το πόδι σου παλαιά σε αυτήν την πόλη ή δεν βλέπεις τη μύτη σου.
      Αν η πόλη δεν είχε κατασκευασμένο Διοικητήριο θα ήταν ήδη όχι κωμόπολη, αλλά χωριό.
      Όσο αφορά τα έργα που έχουν γίνει και γίνονται, όλα εμβληματικά κατά τους εκάστοτε Δημάρχους είναι ξήλωνε και επανατοποθέτησε πλακάκια , άσφαλτο και μπετά.
      Κάποτε κάποιος άλλος πετυχημένος Δήμαρχος κατέστρεψε το Περικαλλές και έκανε πάρκο με ρυάκια και δέντρα.
      Ένας άλλος πετυχημένος ήθελε εκεί να κάνει Μουσείο, αλλά δεν τα κατάφερε.
      Ο τελευταίος από τους επιτυχημένους κατέστρεψε τα ρυάκια και αναμορφώνει την πλατεία θεωρώντας το εμβληματικό έργο.
      Και επειδή επισκέπτεσαι εδώ και 10 χρόνια την Έδεσσα προφανώς είσαι ενθουσιασμένος από τις θεατρικές αίθουσες, το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, τα μουσεία, τις βυθιζόμενες διαβάσεις που συνεχώς επιδιορθώνονται, την αντιολισθητική επιφάνεια του πεζόδρομου κ.λ.π στοιχεία που είναι τα πρέποντα για μια πρωτεύουσα νομού

      Διαγραφή
    2. Εγώ έγραψα για τα τελευταία 10 χρόνια που έρχομαι στην πόλη σας το τι έγινε πιο πριν δεν το θυμάμαι γιατί δεν ερχόμουν, η σύγκριση είναι για τα τελευταία 10 χρονια ,αυτό που λες για το πεζόδρομο που γλιστράει έχει δίκιο στην Αμερική ο καθένας που θα έπεφτε θα τους έκανε μήνυση.

      Διαγραφή
  7. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ .ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΛΎ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι εργασίες προχωρούν με ταχύς ρυθμούς τοποθετήθηκαν 50 μέτρα κράσπεδα σε 3 μήνες, κάντε υπομονή το 2030 θα είναι έτοιμο το πάρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Τα έργα ομορφαίνουν και άλλο την ήδη όμορφη πόλη μας. Η γκρίνια του πληκτρολογίου προέρχεται από μίζερους και ορκισμένους εχθρούς του Δημάρχου! Κρίμα. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να βλέπουμε και να επικροτούμε και τα καλά του τόπου μας, άσχετα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις! Η τόσο έντονη μικροπολιτική στην μικρή κοινωνία της πόλης μας, μας κάνει να φαινόμαστε χωριάτες σε μια Πρωτεύουσα Πόλη! Ευτυχώς οι νέες γενιές, μας απαξιώνουν και δεν ασχολούνται, δεν γράφουν εδώ, αλλά μας γράφουν όλους μας, γιατί έχουν ανοιχτά, μορφωμένα και μοντέρνα μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.