Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αχτσιόγλου και Τζάκρη από τα Γιαννιτσά: Χρειάζεται πολιτική αλλαγή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (βίντεο)



Πλήθος πολιτών παραβρέθηκε στην μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση για την οικονομία και την ακρίβεια που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, στην Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (Πολύκεντρο), στα Γιαννιτσά, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας, με ομιλήτριες τις βουλευτίνες του κόμματος και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχη Οικονομικών και Θεοδώρα Τζάκρη, αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών.
Με κεντρικό μήνυμα "ο μήνας δεν βγαίνει καθώς η ακρίβεια θερίζει τα νοικοκυριά", το θέμα που ανέπτυξαν στις ομιλίες τους τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν "η ξέφρενη άνοδος των τιμών στην Ελλάδα και ο πληθωρισμός που ξεπέρασε το 12%, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας, Γιώργος Σγορούδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τις δύο ομιλήτριες, τόνισε ότι «η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο: Μητσοτάκης ΑΕ».

Θεοδώρα Τζάκρη: Παραδώσαμε μια χώρα- παράδειγμα και γίναμε μια χώρα για λύπηση
«Παραδώσαμε μια χώρα- παράδειγμα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας κατάντησε μια χώρα για λύπηση, αφού ένα σαρωτικό, εκρηκτικό κύμα υπερφορολόγησης και ακρίβειας διαπερνά όλη την κοινωνική και παραγωγική αλυσίδα». Αυτό επισήμανε ξεκινώντας την ομιλία της η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία καταλόγισε στη σημερινή κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη την μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει κατανοήσει την έννοια της ακρίβειας, ενώ παράλληλα τον κατήγγειλε ότι «καλύπτει την αισχροκέρδεια στο χώρο της ενέργειας». Σε ότι αφορά στους αγρότες, σημείωσε ότι «το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα έχει πάει στο Θεό και τα μέτρα που λήφθησαν είναι επικοινωνιακά». 
Τέλος, έκανε λόγο για «άτακτη φυγή» και «ομολογία ήττας» από την πλευρά του πρωθυπουργού στο θέμα των πρόωρων εκλογών που ο ίδιος δημιούργησε. 
Αναφερόμενη στο Ν. Πέλλας σημείωσε ότι «τα χάσαμε όλα, Πανεπιστημιακά τμήματα, δομές υγείας, δρόμους».

Έφη Αχτσιόγλου: Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή
Με το επίκαιρο θέμα της δικαστικής απόφασης για τον Λιγνάδη ξεκίνησε την ομιλία της η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «μαύρη ημέρα για την Ελλάδα», αφού όπως είπε «ένας βιαστής δύο παιδιών είναι ελεύθερος. Πόσους βιασμούς πρέπει να κάνει κάποιος για να μπει στη φυλακή;» αναρωτήθηκε.
Περνώντας στο θέμα της εκδήλωσης η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η ανασφάλεια και ο φόβος επανήλθαν στην ελληνική κοινωνία και για αυτό η ευθύνη βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του». Όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γιατί:
Έχουμε τους χειρότερους δείκτες στην πανδημία.
Ο προϋπολογισμός οδηγείται και φέτος σε πρωτογενές έλλειμμα ρεκόρ που θα χτυπήσει τα 14 δισ. Ευρώ.
Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό (12%) στην Ευρώπη, όταν ο μέσος όρος είναι στο 8%.
Έχουμε την χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους ζωής και μισθών.
Οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους για λίγες χιλιάδες ευρώ από δάνεια και  βιώνουμε την μεγαλύτερη στεγαστική κρίση από ποτέ.
Η Τουρκία βαπτίζει όλο το Αιγαίο ως «Turkaegean» συνεχίζοντας τις εναέριες παραβιάσεις
Μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμη να κλείσει.
«Για όλα τα παραπάνω υπάρχει πολιτική ευθύνη η οποία είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής εξυπηρέτησης οικονομικών ολιγοπωλιακών συμφερόντων, που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή.
Στη συνέχεια παρουσίασε το σχέδιο και τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομική στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας:
Πλαφόν στα καύσιμα, επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, μείωση του ΦΚ σε καύσιμα και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας με προσλήψεις προσωπικού, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και επαναφορά 13ης σύνταξης με αποκατάσταση της αδικίας σχετικά με τα αναδρομικά.
Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Φρόσω Καρασαρλίδου (από Ημαθία).
Δ. Μπ. 

axtzg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Λαό θάλασσα ούτε τις καρέκλες δεν γέμισαν! αλλά με έκανε εντύπωση η μισή Έδεσσα ( κομματική) ήταν εκεί! ΥΓ εσείς οι παλιοί του ΠΑΣΟΚ καθίστε εκεί και μην γυρίσετε πίσω καλά καθαρίσαμε από εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα είπαν τα κορίτσα...Τώρα εγώ έχω ετοιμάσει τα χρυσά κουτάλια και περιμένωωωωωω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά κοματο🐕🐕 του ΠΑΣΟΚ ευτυχώς μας αδιασαν την γωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά εσείς χαρείτε που αδειασαν οι θέσεις απο τα "κομματοσκυλα" και μην ασχολείστε με τίποτα άλλο, τγν ουσία ούτε που την καταλάβαινετε. Ας έρθει ο χειμώνας να τρώτε άδειες καρεκλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το κατάλαβα....και περιμένω με τα χρυσά κουτάλια.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο, είσαι τσακάλι.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.