Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΣ Ημαθίας για ζημιές από τις βροχοπτώσεις: «Κύριε Γεωργαντά εθελοτυφλείτε και επιλέγεται τη σιωπή»



Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί, καθώς οι άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις έκαναν και τη φετινή παραγωγική σεζόν την εμφάνιση τους - οι βροχοπτώσεις έπληξαν τη ροδακινοπαραγωγή και τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020 - χωρίς ίχνος ντροπής από τους κυβερνώντες που αντί να έχει ήδη βγει δημόσια και να ανακοινώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια στόματος ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντά, την άμεση στήριξη των παραγωγών με ενισχύσεις ΔΙΚΑΙΕΣ και όχι μετά βίας στο 20% των πραγματικών ζημιών, δηλαδή ψίχουλα, η κυβέρνηση αδιαφορεί και φαίνεται για ακόμη μια φορά ότι εμπαίζει τους παραγωγούς.
Πέραν των συναντήσεων του κ. Γεωργαντά με κυβερνητικούς βουλευτές και των δελτίων τύπου ,να είχαμε να λέγαμε, λες και είναι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Υπουργός επιλέγει να σιωπά.
Αποφεύγει, όχι μόνο να πάρει θέση δημόσια με ένα δελτίο τύπου που θα «καθησυχάσει» κατά κάποιο τρόπο τους παραγωγούς, αναφέροντας με ποιο τρόπο, ποια ποσά, αλλά και πότε θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί, όχι μόνο να κάνει μια δήλωση, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος και δεν απαντά τουλάχιστον δημόσια, ούτε στους συναδέλφους κυβερνητικούς βουλευτές που τον επισκέπτονται και αυτό φαίνεται μέσα από τις ανακοινώσεις των βουλευτών.

Επειδή κύριοι βουλευτές, κύριε υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά απευθυνόμενοι και σε εσάς κύριε Πρωθυπουργέ , οι απώλειες που έχουν υποστεί οι ροδακινοπαραγωγοί είναι μεγάλες και αναλογιζόμενοι τις αυξήσεις του κόστους παραγωγής(Ενέργεια, πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ημερομίσθια κ.α.) γίνονται ακόμη μεγαλύτερες, οδηγώντας τους στην οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό τους,

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αποζημιώσετε ΑΜΕΣΑ και ΔΙΚΑΙΑ τους παραγωγούς, είτε επιλέγοντας να περάσετε τροπολογία(το κάνατε σε άλλες καλλιέργειες πρόσφατα) παραμερίζοντας τον κανονισμό, είτε επιλέγοντας μέσα από χρηματοδοτικό εργαλείο να δώσετε αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το μέγεθος των ζημιών και όχι ψιχουλάκια όπως τα προηγούμενα έτη.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του ΑΣ Ημαθίας




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μήπως δεν εθελοτυφλεί, αλλά απλά σας έχει γραμμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δώσεις ενίσχυσης στα νεκταρινια ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα νεκταρινια φετος καταστραφηκαν ολοσχερως. Big bank black, roubin matzik, amiga δεν εμεινε τιποτα ορθιο. Ολα για πεταμα. Το κοστος υπερογγο για εμας ιδιαιτερα φετος με τις ανατιμησεις.
    Κυριοι,αναλαβεται τις ευθυνες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.