Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πρόσφατη πλημμύρα στην ΈδεσσαΕρώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό εσωτερικών για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πρόσφατη πλημμύρα στην Έδεσσα και τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πλημμύρα στην Έδεσσα και για τις αποζημιώσεις των πληγέντων
Η έντονη βροχόπτωση στις 8 Ιουλίου 2022, που έπληξε κυρίως την Έδεσσα και τα γύρω της χωριά στην Π.Ε. Πέλλας, δημιούργησε τεράστια προβλήματα και μεγάλες καταστροφές στις δημόσιες υποδομές, αλλά και στις ιδιωτικές περιουσίες.
Σε ότι αφορά τις δημόσιες υποδομές ξηλώθηκαν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, κράσπεδα και πεζοδρόμια, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε κάγκελα και τοιχία περιφράξεων δημόσιων υποδομών (σχολείων) από πτώσεις δέντρων, ενώ οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία είναι ανυπολόγιστες. Για λόγους δημόσιας ασφάλειας απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και δημιουργία τεχνικών έργων για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.
Σε ότι αφορά στις ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες είναι τεράστιες. Πλημμύρησαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων. 
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για: 
- Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών. Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη. 
- Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.

Οι Βουλευτές 
Δελής Γιάννης
Στολτίδης ΛεωνίδαςShare on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Αυτός έχει έρθει Έδεσσα η του τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήρθε δεν ήρθε σημασία έχζει ότι έθεσε το θέμα για το οποίο κάποιοι άλλοι ποιούν την νήσσα.
   Αλήθεια τόσα εκατομμύρια δώσανε για κάποιον τσιμενταύλακα που χαρακτηρίστηκε αντιπλημμυρικό έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη .
   Τι έγινε;
   Εκτός με αφορμή αυτές τις πλημμύρες σχεδιάσουν νέους τσιμενταύλακες στο κέντρο της πόλης για να κάνουν έργα

   Διαγραφή
 2. Όταν οι βουλευτές του νομού τρέχουν στα πανηγύρια ας μας εκπροσωπούν και βουλευτές που δεν πάτησαν στην Πέλλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.