Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου βιολογικού καθαρισμού των πεδινών οικισμών του Δήμου Νάουσας, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ



Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη (02.08.2022) οι εργασίες κατασκευής του νέου βιολογικού καθαρισμού των πεδινών οικισμών του Δήμου Νάουσας, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Τασιώνα επισκέφθηκαν σήμερα το σημείο έναρξης των εργασιών στη Χαρίεσσα όπου ξεκίνησαν τι εργασίες τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά στην κατασκευή κοινής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας και Αγγελοχωρίου-Πολυπλατάνου, δυναμικότητας 9.273 κατοίκων.

Επισημαίνεται ότι ήδη το 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης, έργο ύψους 5.499.492€ (το οποίο και είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης), προκειμένου να συνδεθούν τα δίκτυα αυτά με το νέο βιολογικο σταθμό στον κάμπο.

«Η κατασκευή του νέου βιολογικού καθαρισμού των πεδινών οικισμών μας αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής του δήμου καθώς θα καλύψει, όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των δημοτών στις Κοινότητές μας. Συνεπώς, με το έργο αυτό, λύνουμε δια παντός το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων στους πεδινούς οικισμούς μας για τις επόμενες δεκαετίες» επεσήμανε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Τασιώνας πρόσθεσε: «η διοίκησή μας έδωσε προτεραιότητα στα δίκτυα αποχέτευσης με έργα συντήρησης και επεκτάσεων που γίνονται στα ήδη υπάρχοντα δίκτυα, καθώς και τις αναβαθμίσεις στους βιολογικούς σταθμούς που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στον δήμο μας. Επιπλέον, ολοκληρώνοντας τα εξωτερικά δίκτυα στις Κοινότητες του κάμπου και ξεκινώντας την υλοποίηση του βιολογικού σταθμού, υλοποιούμε τον αρχικό μας σχεδιασμό που είναι να μη μείνει καμία Τοπική Κοινότητα του δήμου μας, χωρίς δίκτυο αποχέτευσης».






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.