Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκτακτοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας



Έκτακτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας θα γίνουν την Πέμπτη (μεθαύριο) και την Παρασκευή, με σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Δέλτα και του Δήμου Αλεξάνδρειας και μετά την καταγραφή μεγάλης αύξησης στον πληθυσμό ακμαίων κουνουπιών.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας, πέραν των υψηλών επιπέδων όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια.

Συγκεκριμένα, θα διενεργηθούν εναέριες ακμαιοκτονίες με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου, με σκοπό την άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών. Οι ψεκασμοί θα γίνουν από αέρος, με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση ως σαράντα χιλιάδων στρεμμάτων. Για τους ψεκασμούς έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ οι δράσεις θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου, με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως δύο ώρες, σε ακατοίκητες περιοχές και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής.

Για προληπτικούς, άλλωστε, λόγους επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών το βράδυ να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.