Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ημαθία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών (φωτο)



Κύκλωμα που δραστηριοποιούταν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς εξαρθρώθηκε στην Ημαθία. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και δύο Έλληνες εμπλεκόμενοι ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη Έλληνας συνεργός τους.

Τα μέλη του κυκλώματος, παραλάμβαναν με οχήματα αλλοδαπούς από τη μεθόριο του Κιλκίς, τους μετέφεραν προσωρινά σε οικίες που χρησιμοποιούσαν στην Ημαθία και στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε λεωφορεία ή τρένα με προορισμό την Αττική. Κατά την μεταφορά των αλλοδαπών χρησιμοποιούσαν και όχημα ως προπομπό, για να αποφεύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.

Το απόγευμα της 31ης Ιουλίου 2022, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, μέλη του κυκλώματος, διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα, σε τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν σε περιοχές της Ημαθίας, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα μεταφέροντας τους αλλοδαπούς και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας που απασχολούσε σε εργασίες μη νόμιμους αλλοδαπούς και επέτρεπε να μένουν προσωρινά σε καλύβα ιδιοκτησίας του. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας Έλληνας συνεργός τους.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο σπίτια και την καλύβα που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές της Ημαθίας, όπου εντοπίσθηκαν επιπλέον επτά αλλοδαποί που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και ανέμεναν την περαιτέρω προώθησή τους.

Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

· έξι διαβατήρια αλλοδαπών,
· 11 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim),
· έξι κινητά τηλέφωνα και
· το χρηματικό ποσό των 570 Ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα  δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς των αλλοδαπών.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.