Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θέμα χρόνου να έρθουν στην Ελλάδα drones και ιπτάμενα ταξίDrones αλλά και ιπτάμενα ταξί στην Τσιμισκή θα χρησιμοποιούν σε λίγα χρόνια οι Θεσσαλονικείς. Το πρώτο παγκοσμίως αστικό αεροδρόμιο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικοί λένε πως είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα οχήματα αυτά και εδώ.

Tο αεροδρόμιο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Coventry. Εκπρόσωποί του βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν σε συναδέλφους τους πώς λειτουργεί το καινοτόμο έργο.
Τα drones αναλαμβάνουν μεταφορές ιατρικού υλικού σε απομονωμένες περιοχές, παραδόσεις δεμάτων ενώ εξυπηρετούν και ανάγκες ασφάλειας σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Το αεροδρόμιο μάλιστα μπορεί να είναι προπομπός και άλλων καινοτομιών όπως τα ιπτάμενα ταξί.
Όλα αυτά παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα την καινοτομία στις μεταφορές κατά την περίοδο της πανδημίας που πραγματοποίησε στο OK! thess η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ.
Πολύ πιο αποτελεσματικά ανταποκρίθηκαν ωστόσο εταιρείες και φορείς στη μεταφορά αγαθών στην Ελλάδα. Οι απαιτήσεις και εκεί ήταν πολλές καθώς αυξήθηκε κατακόρυφα το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Οι παρατηρήσεις αυτές προέκυψαν από τη χαρτογράφηση των καινοτομιών στις μεταφορές που έγινε στο πλαίσιο του έργου INNOTRANS του Προγράμματος Interreg Europe.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.