Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS για την ενέργεια στην Ελλάδα



Πρόγραμμα συσκότισης σε δημόσιους χώρους  για εξοικονόμηση ρεύματος από τον φωτισμό δρόμων, μνημείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο SOS  για την ενέργεια που δρομολογεί από τον Αύγουστο η κυβέρνηση για τον χειμώνα, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται όλο  και πιο κοντά στην πλήρη διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου. 
Μεγάλη εξοικονόμηση σύμφωνα με τα σχέδια που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει από τη μείωση της κατανάλωσης των δήμων, καθώς ο οδοφωτισμός  ξεπερνάει το 80% της συνολικής κατανάλωσής τους. “Η αφαίρεση μια λάμπας στις 10 ή και περισσότερες -ανάλογα με μια γρήγορη μελέτη που θα κάνει ο κάθε δήμος -μαζί  με τη μείωση των ωρών παροχής νυχτερινού ρεύματος για καλλωπιστικούς λόγους ή ανάδειξης αρχαιολογικών χωρών, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση κατά 30% “αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Τα φώτα σε ιστορικά μνημεία σύμφωνα  με το σχέδιο θα κλείνουν  την 3η πρωινή ώρα. 
Παράλληλα, εξετάζεται δυνατότητα αποζημίωσης της βιομηχανίας, ενώ το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ «παγώνει» για 2 ή 3 χρόνια.

Η ρύθμιση του θερμοστάτη
“Η ρύθμιση του ρερμοστάτη στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, η συντήρηση  των μηχανημάτων,  η “έξυπνη” χρήση των ενεργοβόρων  ηλεκτρικών συσκευών, είτε σε οικιακό είτε σε επαγγελματικό  επίπεδο”, θα πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς  μας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης , γιατί τελικά έχει επίπτωση  στον λογαριασμό και το πορτοφόλι μας “, σύμφωνα με το υπουργό .

Τι εξετάζεται για τις  διακοπές ρεύματος
Η ευαισθητοποίηση στα νοικοκυριά για την ανάγκη  εξοικονόμησης ενέργειας  θα ξεκινήσει με συστηματική ενημέρωση από τους αρμόδιους  φορείς.  Ο υπουργός ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και της υποχρεωτικής μείωσης  της κατανάλωσης στα νοικοκυριά,  μέσω των εκ περιτροπής  διακοπών ρεύματος.
“Βεβαίως το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές  άρα και σε  προστατευόμενους καταναλωτές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς  όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλας μας”, είπε ο κ. Σκρέκας εξηγώντας  ότι με τη στενότητα της ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ταραχή και στον εφοδιασμό και τις τιμές.
 
Πηγή enikonomia.gr 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μα δεν βασιζόμαστε στην πράσινη ενέργεια;
    Στο φυσικό αέριο, τα φωτοβολταϊκά, τα ανεμοφουρφούρια και ότι άλλο βάπτισαν πράσινο;
    Να μην ξεχνάμε, όπως μας έλεγαν πριν λίγο καιρό οι άριστοι, ότι ως Ελλάδα δεν θα ψάξουμε για υδρογονάνθρακες για να έχουμε καθαρές θάλασσες και να μην ενοχλήσουμε τους γείτονες
    Τόσα χρόνια που κάποιοι καλοί μας εταίροι που μας διέλυσαν οικονομικά και μας υποδούλωσαν ετοίμαζαν για την πάρτι τους και χωρίς να ενδιαφέρονται για εμάς τον North Stream 2 για να έχουν όση ενέργεια θέλουν.
    Τώρα με το εμπάρκο και όλα τα άλλα που αντί να γονατίσουν τη Ρωσία γονάτισαν αυτούς, μας έβαλαν όλους στο τρυπάκι της εξοικονόμησης με ότι άλλα ψιλά γράμματα περιλαμβάνει ενδεχομένως αυτή η απόφαση.
    Κλείσανε τα λιγνιτικά και χαζογελώντας μας παρουσίαζαν ως πρωτοπόρους της απολιγνιτοποίησης και τώρα άρχισαν να σχεδιάζουν το κατέβασμα του διακόπτη και ακόμα είμαστε στο καλοκαίρι.
    Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν χρειάζεται να παρακολουθείς ούτε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ούτε τις ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ.
    Αρκεί να μαθαίνεις τι αποφάσεις παίρνονται στο Βερολίνο και μετά από λίγες μέρες ανακοινώνονται και εδώ.
    Συσκότιση στα μουσεία, δρόμους, δημόσια κτίρια κ.λ.π κ.λ.π στη Γερμανία, σε λίγες μέρες τα ίδια και εδώ.,
    Κατά τα άλλα εθνική πολιτική ή πολιτικά πεκινουά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά Κούλη είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
    Dark side of the moon
    Και κοίταξε μη βάλεις να μπρος τους λιγνίτες και δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα από τα καυσαέρια.
    Χίλιες φορές στο σκοτάδι αρκεί να έχουμε την υγεία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.