Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γερμανία: Θα πωλείται το ψωμί στην τιμή των 10 ευρώ ;



«Θα αυξηθεί σύντομα η τιμή του ψωμιού στη Γερμανία στα 10 ευρώ; » είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος westobserver.com

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  η Κεντρική Ένωση Γερμανικού Εμπορίου Αρτοποιίας προειδοποιεί ότι πολλοί φούρνοι θα εγκαταλείψουν τον κλάδο εάν δεν δώσει άμεσα το κράτος  μια οικονομική βοήθεια. Πολλοί αρτοποιοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν το κατάστημά τους, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά ακόμη και εάν προχωρούσαν σε ανατιμήσεις  θα πρέπει να πωλήσουν το καρβέλι 10 ευρώ και 5 ευρώ το σταφιδόψωμο, κάτι το οποίο πιστεύουν ότι  πελάτες δεν θα υποστήριζαν μια τέτοια κίνηση.

Ωστόσο στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι  έχουν δοθεί επιδοτήσεις για την  ηλεκτρική ενέργεια περισσότερο στα νοικοκυριά παρά στις εταιρίες.  Για το θέμα αυτό μίλησε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Crafts Hans Peter Wollseifer στην «Rheinische Post».  Καθημερινά λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από εταιρείες του κλάδου ότι θα σταματήσουν την παραγωγή τους καθώς δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις ανατιμήσεις των προϊόντων με τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμών ενέργειας,  τόνισε με έμφαση ο Hans Peter Wollseifer και πρόσθεσε  ότι το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα στον κλάδο είναι ακόμη  πιο έντονο  τώρα από τις περιόδους της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή:  westobserver.com



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.