Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου ΓιαννιτσώνΑπαιτούμε την άμεση καταβολή της αποζημίωσης όλων των δεδουλευμένων εφημεριών μας χωρίς περικοπές!

Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, 12:00 Συγκέντρωση στη πύλη του νοσ. Γιαννιτσών

Και ο εμπαιγμός συνεχίζεται! Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, εισπράττουμε ανέξοδες υποσχέσεις και κοροϊδία. Το Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει την ειδική, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, εφημεριακή αποζημίωση των τελευταίων 9 μηνών (!!!) (από τον Δεκέμβρη του 2021 έως σήμερα) των αναισθησιολόγων, των γιατρών των ΜΕΘ, των παθολόγων και των πνευμονολόγων των τμημάτων covid-19, που έκαναν και κάνουν ατέλειωτες εφημερίες για να κρατηθούν όρθια τα τμήματα. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει σε όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών τις αποζημιώσεις για τις πρόσθετες εφημερίες από τον μήνα Μάρτιο έως και σήμερα. Το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μας υποχρεώνουν σε εξοντωτικό αριθμό εφημεριών, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και μετά αποφασίζουν ότι δεν θα τις πληρωθούμε, εφαρμόζοντας οριζόντια περικοπή των εφημεριών με τον κόφτη του 9%!! Ως εδώ και μη παρέκει!!

Την ίδια στιγμή που αρνούνται να εξασφαλίσουν την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, τα δωράκια προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζονται αδιάλειπτα. Διαβάζουμε στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: επιδότηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για 15 έτη, σύμφωνα με σύμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια προηγούμενης σύμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επιδότησης της αεροπορικής εταιρείας «Ellinair» με 9.2 εκατ. ευρώ που προστίθενται στα 120 εκατ. ευρώ της επιδότησης προς την «Aegean» για το 2021. 138 εκατ. ευρώ ετήσια τακτική επιδότηση των εφοπλιστών και επιπλέον 670 εκατ. ευρώ από τα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Νέαρχος» ενώ διατηρούνται 41 προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, νομοθετικά κατοχυρωμένες από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Έχουμε ενημερώσει τις διοικήσεις εδώ και καιρό ότι το φιλότιμο, η υπομονή και η αντοχή των γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Και εύρυθμη λειτουργία δεν υπάρχει με απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτά, ιδιαίτερα των συναδέλφων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας από το εφημεριακό έργο, έως ότου καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών στο ακέραιο, χωρίς καμία περικοπή.

Καλούμε το λαό της περιοχής, τα εργατικό κέντρα, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους κοινωνικούς φορείς της περιοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι. Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος           Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Δηλώσατε το μανικακι για να κάνετε το χατίρι του Μητσοτάκη και του Πλεύρη φυσικά.
  Χιλιάδες συνάδερφοί σας οδηγήθηκαν στην πείνα και την ανέχεια και τώρα φωνάζετε για δεδουλευμενα.
  Αυτοί δεν δίστασαν να πετάξουν στον δρόμο αυτούς που αρχικά τους χεικροτουσαν και θα σκεφτούν αν σας φάνε τις υπερωρίες;
  Δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήρθε η σειρά σας;
  Πολύ απλά θα σας πούνε.
  Όποιος θέλει, όποιος δεν θέλει, στον ιδιωτικό τομέα, αλέ.
  Λίγο το έχει;
  Έτσι και το ΕΣΥ θα διαλυθεί, κάτι που είναι γνωστό αν το ήθελε ο Κούλης και οι μεγαλοκλιμικαρχες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.