Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε η Μνήμη των εκτελεσθέντων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά (βίντεο)



Εκδηλώσεις Μνήμης, με αφορμή την 78η επέτειο της Ομαδικής εκτέλεσης κατοίκων της πόλης των Γιαννιτσών τον Σεπτέμβρη 1944, διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη  2022, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Σωματείο Εθνικής Αντίστασης Γιαννιτσών και τους συγγενείς των θυμάτων.
Στις 9:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη Γιαννιτσών) τελέστηκε Μνημόσυνο Εκτελεσθέντων, ενώ, λίγο αργότερα, στις 10:30 π.μ., στο Μνημείο Ομαδικού Τάφου έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη των θυμάτων. 
Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έγινε από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Αποστολίδη, ο οποίος εξιστόρησε με γλαφυρότητα τα θλιβερά γεγονότα εκείνης της περιόδου, που είχαν ως αποκορύφωμα την δολοφονία και τον ενταφιασμό των εκτελεσθέντων σε ομαδικό τάφο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο. 
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσε τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πέλλας.
Στην εκδήλωση Μνήμης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι: 
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι Βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι αστυνομικών & στρατιωτικών αρχών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, σωματεία, εκπρόσωποι φορέων και  εκπρόσωποι από τους συγγενείς των
θυμάτων.

 


































Βίντεο: ΜΠΑΞΕ TV
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ?ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΟΤΑΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ κοίτα την δικιά σου την παρέα που προσπαθείται να βρείτε σταυρούς και άσε την παρέα του καστερίδη.Αλλά είναι αργά γιατί σας σταύρωσε ήδη ο κόσμος μετά από 12 χρόνια ανυπαρξίας

      Διαγραφή
    2. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ.ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΟΖΑΡΟΥΝ, ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗ ΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ,ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΘΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ,ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας ποιός ήταν ο Πούλος και η ομάδα του.Είναι η πρόσφατη ιστορία του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.