Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιός Δυτικού Νείλου: 235 κρούσματα και 19 θάνατοι στην Ελλάδα - 39 νέες μολύνσεις σε μία εβδομάδα - 3 στην Πέλλα



Συνολικά έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 20 Σεπτεμβρίου, 235 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 152 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 83 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (πχ εμπύρετο νόσημα)/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν 39 νέα κρούσματα από τα οποία 3 στην Πέλλα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Έχουν καταγραφεί 19 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 62 ετών. Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Δείτε ΕΔΩ την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ειναι η προνοητικότητα που μας λενε καθε χρονο η ΠΚΜ και οι δημοι της Πελλας.Ραντισμα κατα την επωαση την ανοιξη, κατοπιν τρεις εφαρμογες και παραμυθια της Χαλιμας. Εμεις ενα σκουριασμενο αγροτικο βλεπουμε μονο μια φορα τον χρονο και δυο τυπους που καθονται στα καφενεια των χωριων και της πολης. Οπως παντα η Πελλα ψηλα στον πινακα των κρουσματων και με βεβαιωμενα περιστατικα εντατικης και θανατων.Μπραβο κυριοι και κυρια που προνοητε για μας.Σε λιγο θα φοβομαστε απο την χολερα και τον τυφο, παρα τα χρηματα που σας χορηγει η πολιτεια γι αυτον τον σκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.