Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΦΑΕ: Πρόταση για εκπαίδευση 3000 ανέργων ως νέων οδηγών φορτηγών



Πρόταση Έργου στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις Χερσαίες Οδικές Μεταφορές» κατέθεσαν η Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος
Η Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, κατέθεσαν  Πρόταση Έργου στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις Χερσαίες Οδικές Μεταφορές  για την κάλυψη οριζόντιων αναγκών των κλάδων της οικονομίας: Ολοκληρωμένη Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης & απασχόλησης των νέων  στις μεταφορές».  
Με την έλλειψη οδηγών φορτηγών να αυξάνεται παγκοσμίως και αναμένεται να αγγίξει έως και 40% το 2022, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων IRU, η προσπάθεια αυτή έχει ως σκοπό την εκπαίδευση 3000 ανέργων σε νέους οδηγούς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την ανάπτυξη της εγχώριας Εφοδιαστικής Αλυσίδας. 
Αντικείμενο του έργου, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής πληροφόρησης, προσανατολισμού, συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων & μαθητείας για την απασχόληση τους ως οδηγών στις Χερσαίες Οδικές Μεταφορές, από όλες τις Περιφέρειες, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες. 
Οι σύνδεσμοι προσδοκούν να ενσωματώσουν μεγάλο μέρος ανέργων, αναδεικνύοντας το επάγγελμα του οδηγού και να αυξήσουν την ενσωμάτωση των γυναικών σε αυτό, δημιουργώντας ένα νέο προφίλ με δεξιότητές στο σύγχρονο τεχνολογικό «πρόσωπο» των νέων φορτηγών. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.