Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Διευθυντή ΠΕ Πέλλας για την ημέρα του Αγιασμού


Αγαπητοί/τές συνάδελφοι/σσες, αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητοί/τές μαθητές/τριες,

Με την ευκαιρία του Αγιασμού και της έναρξης των μαθημάτων, θέλω να σας καλωσορίσω όλους/όλες στο Σχολείο και να σας ευχηθώ μια χρονιά ασφαλή, δημιουργική, γεμάτη χαρές, επιτυχίες και πρόοδο!

Σχολείο και οικογένεια είναι βίοι παράλληλοι. Και οι δύο έχουν το ίδιο αντικείμενο ασχολίας, το παιδί, και τον ίδιο σκοπό, τη σωστή διαπαιδαγώγησή του. Και για να γίνει αποδοτικότερο το Έργο του Σχολείου και το δικό σας Έργο, απαιτείται η άριστη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων. Εσείς αγαπητοί γονείς, είστε οι πρώτοι φυσικοί παιδαγωγοί. Δώστε στα παιδιά σας ό,τι ωραιότερο διαθέτετε από το περίσσευμα της καρδιάς σας και δεν θα ζημιωθείτε. Μην περιορίζεστε στα υλικά αγαθά, αλλά δώστε προπαντός ψυχικά χαρίσματα και εφόδια. Και επειδή στα πρώτα παιδικά χρόνια θεμελιώνεται η ανθρώπινη προσωπικότητα, συμπαρασταθείτε με όλες σας τις δυνάμεις στις προσπάθειες του Σχολείου για να συντελέσετε από κοινού στην ψυχοσωματική εξέλιξη, στον πλουτισμό των γνώσεων, στην ηθική συγκρότηση, στη συναισθηματική ανάπτυξη, στην ψυχική ισορροπία, στη σωματική υγεία και στη διαμόρφωση ακέραιων χαρακτήρων. Πρώτοι δημιουργείτε εσείς και συνεχίζουν ύστερα οι δάσκαλοι. Για τον λόγο αυτό, οι συνεκτικοί κρίκοι των δύο τούτων παραγόντων αγωγής «Σχολείο – Οικογένεια» πρέπει να είναι άρρηκτοι, οι σχέσεις αδιατάρακτες και η αλληλοσυμπαράσταση και συνεργασία συνεχής, αδιάλειπτη, εποικοδομητική.

Σας καλώ όλους ώστε να εργαστούμε από κοινού και να φτιάξουμε ένα σύγχρονο Σχολείο που θα είναι για τα παιδιά μας όαση δημιουργίας και ελπίδας.

Καλή Σχολική Χρονιά!!

Ο Δ/ντής Π.Ε. Πέλλας
Σάββας Ταϊλαχίδης



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.