Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Γεωπόνων ζήτησε ο Ιορδάνης Τζαμτζής από τον ΥΠ.Α.Α.Τ.Προσπάθειες για εξομάλυνση των εξαγωγών.

Για την ανάγκη εξομάλυνσης των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών, που πραγματοποιούνται τις αργίες και εκτός ωραρίων εργασίας των ελεγκτών Γεωπόνων, ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, σε συνάντησή που είχε μαζί του, στην Αθήνα.

Αιτία των προβλημάτων στις εξαγωγές, είναι η απεργία – αποχή των Γεωπόνων, που διενεργούν Ποιοτικούς και Φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, διεκδικώντας να αλλάξει ο τρόπος καταβολής των πρόσθετων ανταποδοτικών τελών για διενεργηθέντες ελέγχους, εκτός κανονικού ωραρίου και να καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Γεωπόνων, ώστε να ομαλοποιηθεί η διακίνηση των εν λόγω προϊόντων. Όπως διευκρίνισε, τα προσκόμματα στις εξαγωγές, θα επιτείνουν την οικονομική ασφυξία και απόγνωση, στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών παραγωγού, στα οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Επισήμανε την τεράστια σημασία των εξαγωγών, νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, για την οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ήδη, όπως τόνισε, έχουν πιστοποιηθεί τέσσερις επιπλέον φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές για την εξαγωγή ακτινιδίων στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι σε λίγο καιρό ξεκινά η συγκομιδή της ποικιλίας “Hayward”.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να πραγματοποιηθούν ενδοκοινοτικές διακινήσεις προηγείται ποιοτικός έλεγχος, ενώ όταν τα προϊόντα κατευθύνονται σε τρίτες χώρες απαιτείται επιπλέον φυτοϋγειονομικός έλεγχος.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Και εκείνος το είπε να μην ανησυχεί και ότι θα το τακτοποιήσει.
    Προφανώς μετά ο Jordan θα ζητήσει και από άλλους υπουργούς να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και άλλων εργαζομένων του δημοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.