Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Φλόγα Αγάπης άναψε στο Κιλκίς! (φωτο)Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, συμμετείχε στην υποδοχή της Φλόγας Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο, στο πλαίσιο της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας  Εθελοντών Αιμοδοτών.  
Συγκινητικό χαρακτήρα στην τελετή ανάμματος του βωμού προσέδωσαν η παρουσία του 19χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή σφυροβολίας Γιάννη Κορακίδη και τα κοινωνικά μηνύματα που εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου  κ. Βαρθολομαίου για την προώθηση και υιοθέτηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
 Δήμαρχος Κιλκίς: Δυναμώνουμε το Φως της Φλόγας με την εθελοντική αιμοδοσία  
Στο χαιρετιστήριο λόγο του ο Δήμαρχος Κιλκίς στάθηκε ιδιαίτερα στις αξίες που προάγει 
ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία και στην επιδίωξη του Δήμου Κιλκίς, μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να δημιουργήσει μια νέα γενιά συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών.
Ειδικότερα ο κ. Κυριακίδης ανέφερε τα εξής:    
Με αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης στους αληθινούς δωρητές της ζωής, στους αθλοφόρους των υψηλών πανανθρώπινων ιδανικών, ο Δήμος Κιλκίς προσδέχεται τη Φλόγα της Αγάπης. 
Η πύρινη λάμψη της είναι το άθροισμα της θετικής ενέργειας των εθελοντών αιμοδοτών που η καρδιά τους ξεχειλίζει από αγάπη και συμπόνια για τον συνάνθρωπο και η ανεξάντλητη αυτή διάθεση της προσφοράς, τους κινητοποιεί να συνδράμουν και να αποτρέψουν την δυστυχία. Να δώσουν με το αίμα τους ελπίδα και ζωή.
Έχει δύναμη καταλυτική η εθελοντική αιμοδοσία. Είναι η  εσωτερική φωνή της συνείδησης που μιλά στην ψυχή του κάθε αιμοδότη και ορίζει τη βούλησή του σε πράξεις που νοηματοδοτούν και ανυψώνουν την αξία της ζωής. Γι΄ αυτό άλλωστε τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό από την αγάπη ενός εθελοντή.
Ο Δήμος Κιλκίς τιμά την 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον επετειακό της χαρακτήρα και στέκεται με αδελφικότητα και αλληλεγγύη στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της τοπικής διοργανώτριας αρχής, του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, συμπαρατασσόμενος με τους ευγενικούς σκοπούς τους.
Οι εθελοντικές αιμοδοσίες, που διοργανώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας, εντάσσονται στις δυναμικές πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης του εθελοντικού κινήματος και ισχυροποίησης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας. Θέλουμε κι εμείς να συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια ώστε η χώρα μας να έχει επάρκεια σε αίμα και να καλύψει τις ελλείψεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θέλουμε να διαδώσουμε περαιτέρω την ιδέα του εθελοντισμού και να δημιουργήσουμε με την εκπαίδευση των μαθητών, των ενεργών συμπολιτών μας, μια νέα γενιά συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών. 
Η συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στην μεγάλη αλυσίδα των Δήμων,από όπου περνά η Φλόγα της Αγάπης,  με πρώτο υποδοχέα τον Δήμο Νέας Σμύρνης, το Ξυλόκαστρο στη συνέχεια, εμπνευστή της ιστορικής διοργάνωσης, είναι τιμητική και δηλωτική της κοινωνικής του δυναμικής.
Αισθανόμαστε όλοι μας χαρούμενοι και  περήφανοι γιατί το βωμό της Φλόγας θα ανάψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο χρυσός σφυροβόλος Γιάννης Κορακίδης που κατάγεται από τον τόπο μας.      
Ο Δήμος Κιλκίς, με το Γιάννη Κορακίδη, με όλα του τα παιδιά, τους πολίτες και τους φορείς κρατά τη Φλόγα της Ελπίδας αναμμένη και δυναμώνει το Φως της με την αγάπη της εθελοντικής συνεισφοράς.
Στην τελετή υποδοχής της Φλόγας Αγάπης συμμετείχαν μαθητές του 2ου, 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και οι μαθητές του ΚΔΑΠ ΜεΑ του Δήμου Κιλκίς. 


  Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.