Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο δήμος Κατερίνης απέσπασε δύο περιβαλλοντικά βραβεία



Τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, απονεμήθηκαν την Τετάρτη στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στους νικητές, σε μια εντυπωσιακή τελετή.

Την τιμητική του είχε και ο Δήμος Κατερίνης ο οποίος διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη να παραλαμβάνει τα σχετικά βραβεία.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κατερίνης απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Κυκλικής Οικονομίας για τις δράσεις συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων σε ειδικούς κάδους, τις καλές πρακτικές ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, την ενεργοποίηση της πλατφόρμας που επικεντρώνεται στη διαχείριση αποβλήτων όπως τηγανέλαιων και βιομάζας, το πρόγραμμα Biowaste καθώς και μια σειρά από πολιτικές που εφαρμόζει που τον καθιστούν πρωτοπόρο.

Στην κατηγορία «Εφαρμογή καλών πρακτικών προστασίας περιβάλλοντος», ο Δήμος Κατερίνης απέσπασε το Ασημένιο βραβείο, για το πρόγραμμα αποτύπωσης και ψηφιοποίησης του αστικού πρασίνου στην πόλη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ήδη υλοποιείται εστιάζει στις παραμέτρους που αφορούν στην ικανότητα ή μη της «προσαρμογής» αλλά και της «προσαρμοστικότητας» του κάθε είδους, στην εκτίμηση της υγείας και σταθερότητάς τους, καθώς και στις συνθήκες του μικροκλίματος.

Επίσης, για την ίδια κατηγορία ο Δήμος επιβραβεύτηκε για τις δράσεις του στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE-IP AdaptInGR που αφορά την ενίσχυση της εφαρμογής πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με αναπλάσεις Κοινοχρήστων χώρων και την τεχνολογία ΙΟΤ (για την ενημέρωση των περιβαλλοντικών Συνθηκών), καθώς και την εκπόνηση του ΣΒΑΚ και του ΣΔΑΕΚ.

«Οι πρωτοπόρες φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές του Δήμου Κατερίνης επιβραβεύονται και διακρίνονται σε Πανελλαδικό επίπεδο», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Η προσπάθεια του Δήμου για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι καθημερινή. Στόχος όλων των υπηρεσιών αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος συνεχάρη τις αρμόδιες υπηρεσίες, για το αποτέλεσμα.

«Σε δύο κρίσιμες κατηγορίες που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη, ο Δήμος μας απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης. Ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε πως η αναγνώριση καινοτόμων δράσεων του Δήμου σε πανελλαδικό επίπεδο, αποτελεί τιμή για την πόλη και μεγαλώνει την ευθύνη για τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την καθαριότητα και το πράσινο.

Να σημειωθεί ότι παρούσα στον κήπο του Ιδρύματος ήταν και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία συνεχάρη του νικητές του διαγωνισμού, για τις σημαντικές δράσεις και τους στόχους που επιτυγχάνουν. Τόνισε, μάλιστα, πως αυτές οι δράσεις γίνονται αρωγοί συνολικά στους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε ως χώρα.

Οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Environmental Αwards 2022 αποδεικνύουν ότι, ακόμη και σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και μέλος του προεδρείου της Κριτικής Επιτροπής Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έδωσε συγχαρητήριο μήνυμα στους νικητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους. Τόνισε, πως «ήταν ευχάριστη έκπληξη για την ίδια η υποδοχή τόσο καινοτόμων πρωτοβουλιών στα βραβεία, που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος και η κυκλική οικονομία μπορεί να γίνει πράξη και να αποτελέσει μοχλό προς έναν πράσινο μετασχηματισμό, που αποτελεί και βασικό στόχο της κυβέρνησης».

Κατά τη διάρκεια της απονομής βραβείων, απονεμήθηκε Τιμητική διάκριση μεταξύ άλλων:

• Στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, για το έργο του αναφορικά με τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, που αποτελούν τομείς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

• Στο Πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου, για το πρωτοποριακό έργο που επιτελεί αναφορικά με την εκπαίδευση των φοιτητών της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

• Στη Δρ. Εμμανουέλα Δούση, Κάτοχο της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία.

• Στη διαΝΕΟσις για το διαχρονικό ερευνητικό έργο που επιτελεί αναφορικά με τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα.

Χρυσός Χορηγός των Environmental Αwards 2022 ήταν η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕΡΑΙΔΗ ΠΕΤΡΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΟ 2022 ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΚΥΡΙΕ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙ ΕΓΩ ΧΤΙΖΩ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ BIG BEN ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΠΙΣΙΝΕΣ ΘΕΑΤΡΑ ΓΗΠΕΔΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ Κ.Α. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ? ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙΕΓΟΝΤΑΣ. ΑΚΟΥ 6 ΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.