Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα μέτρα για την κοινωνική στέγαση (βίντεο)Τη στρατηγική κοινωνικής στέγασης παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος και ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» -όπως έχει ονομαστεί- περιλαμβάνει μέτρα για τη στέγαση πολιτών μέχρι 39 ετών, φοιτητών και ευάλωτων νοικοκυριών ως «ανάχωμα» στις τιμές ενοικίων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που θα απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους με μία σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι.
«Η Ελλάδα έγινε ένας αφιλόξενος τόπος για τους νέους τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση για την παρουσίαση του προγράμματος.
Παραμένει πολύ δύσκολο το ζήτημα της αγοράς, αλλά και της ενοικίασης της πρώτης κατοικίας, ειδικά για τους νέους, επισήμανε. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθούν κίνητρα για την διευκόλυνση της ανεξαρτητοποίησης των νέων. Μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουν λύση και στο δημογραφικό πρόβλημα.
«Ένα μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση είναι το μεγάλο «στοκ» των παλιών κτηρίων και κατοικιών. Δρομολογούνται παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και της ανακαίνισης τους».
6 + 1 άξονες πολιτικής
1. Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους
2. Κοινωνική αντιπαροχή – Μαζική ανακαίνιση κενών ιδιωτικών κατοικιών
3. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου
4. Επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης
5. Επιδότηση ανακαίνισης κενών κατοικιών
6. Δημιουργία νέων και σύγχρονων φοιτητικών κατοικιών
7. Αύξηση του φοιτητικού επιδόματοςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.