Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγωνιστικός Συντονισμός- Συνδικαλιστική Παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη



Αγωνιστικός Συντονισμός- Συνδικαλιστική Παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ Δ.Ε.Θ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ,ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.  
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού από την ακρίβεια, τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στην ενέργεια και τις αποκαλύψεις για τον μαζικό χαφιεδισμό της ΕΥΠ. Μετά από 14 χρόνια πολύπλευρης κρίσης (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, περιβαλλοντική) εντείνονται οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των κοινωνικών δομών, του παγώματος μισθών, που μαζί με την εντεινόμενη ακρίβεια  έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζόμενων στη φτώχεια και την εξαθλίωση. 
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν χάσει πάνω από το 40% των μισθών τους και η κυβέρνηση συνεχίζει να τους στοχοποιεί στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι μισούν τον Δημόσιο τομέα και θέλουν να τον χαρίσουν στα πλούσια αφεντικά τους. Μέσα στην υγειονομική κρίση αντί να στελεχώσουν και να στηρίξουν τα νοσοκομεία, μείωσαν τα κονδύλια της υγείας για το 2021 και 2022 και έδωσαν πλούσια δώρα σε κλινικάρχες φίλους τους. Διέλυσαν τον χώρο της παιδείας, μειώνοντας τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια κατά 40.000, δίνοντας παράλληλα ισοτιμία πτυχίων σε ιδιωτικά κολέγια και νοσταλγούν την εποχή της δικτατορίας με την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διατηρούν τις δημόσιες υπηρεσίες υποστελεχωμένες και σχεδιάζουν να ιδιωτικοποιούν σταδιακά κομμάτια του δημοσίου τομέα. Παράλληλα η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία κατήργησε βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως η απεργία με το νόμο Χατζηδάκη και περιόρισε δραστικά τις δημοκρατικές ελευθερίες. 
Η διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 10 του Σεπτέμβρη είναι η καλύτερη ευκαιρία να δώσουμε την μαζική και δυναμική απάντηση του εργατικού κινήματος στην ετοιμόρροπη αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη. Αυτή την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της, δεν θα την ρίξει η «σκληρή» αντιπολίτευση στη βουλή, αλλά ο λαός στο δρόμο, οι εργαζόμενοι με την  κλιμάκωση των αγώνων τους τους με απεργίες σε κάθε κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς.
ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 18:00


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.