Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπ. Υποδομών: Ολοκληρώθηκαν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Πέλλας και Αγ. ΒαρβάραςΧαρακτηρίστηκαν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Πέλλας και Αγίας Βαρβάρας, με σχετικές Αποφάσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Οι παραπάνω Δήμοι προστίθενται στο δίκτυο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν εκπονήσει ΣΒΑΚ, με βάση τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δράσεις που περιλαμβάνονται στα Σχέδιά τους.
Μέσω των ΣΒΑΚ επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός της κινητικότητας σε στρατηγικό επίπεδο και όχι αποσπασματικά, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, επίσης, ο χαρακτηρισμός του Σχεδίου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη χαρακτηριστεί τα ΣΒΑΚ έξι μεγάλων Δήμων: Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Γρεβενών, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Παλλήνης.Με αφορμή την έγκριση των νέων Σχεδίων, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Άλλοι δύο μεγάλοι Δήμοι εντάσσονται στον κατάλογο των πόλεων που διαθέτουν εγκεκριμένα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την υλοποίηση βιώσιμων αστικών παρεμβάσεων. Καλούμε όλους τους Δήμους της χώρας να καταρτίσουν ΣΒΑΚ, προκειμένου να δημιουργήσουμε, από κοινού, ένα ποιοτικότερο αστικό περιβάλλον με περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, προσβασιμότητα των ευάλωτων χρηστών, αλλά και ενίσχυση ηπιότερων και λιγότερο ρυπογόνων μορφών μετακίνησης σε όλες της πόλεις της χώρας».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.