Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και το... ''γυναικείο άρωμα'' στις δημοτικές εκλογές!



Σε αντίθεση με προηγούμενες δημοτικές εκλογές όπου η προεκλογική περίοδος αφορούσε στους δύο τελευταίους μήνες, σήμερα, έναν περίπου χρόνο πριν (οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν 8 Οκτωβρίου 2023), οι ζυμώσεις, οι συζητήσεις, οι συνεντεύξεις, οι ανακοινώσεις και οι συγκεντρώσεις φερόμενων ως υποψηφίων δημάρχων, είναι στην καθημερινότητα της ζωής των τοπικών κοινωνιών. 

Σε κάθε περίπτωση και συνδυαστικά με το γεγονός ότι οι εθνικές εκλογές -όπως όλα δείχνουν- θα γίνουν την Άνοιξη, διανύουμε ήδη προεκλογική περίοδο με όλα τα χαρακτηριστικά της.

Μετά τον δήμο Έδεσσας, συνεχίζοντας την καταγραφή των προσώπων που κινούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από μια προσπάθεια να ηγηθούν συνδυασμών στους δήμους της Π.Ε. Πέλλας, σήμερα θα αναφερθούμε στον δήμο Αλμωπίας. Αυτοδίκαια θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος στηριζόμενος κυρίως, όπως οι περισσότεροι προκάτοχοί του άλλωστε, στο καθεστώς των προσλήψεων στη ‘’βαριά βιομηχανία’’ της περιοχής, στην επιχείρηση των Λουτρών Λουτρακίου, φιλοδοξεί να καταφέρει να "σπάσει" την παράδοση και να εκλεγεί δήμαρχος για δεύτερη θητεία, κάτι που έχει να γίνει στην Αλμωπία αλλά και στον πρώην δήμο Αριδαίας, πολλά χρόνια (από την διπλή θητεία του Γούλη Ιωαννίδη)! 

Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος δίνει τη δική του μάχη να επανέλθει εκ νέου στο δημαρχιακό θώκο με μεγαλύτερη εμπειρία όπως λέει, διορθώνοντας τα όποια λάθη του παρελθόντος. Οι επαφές του με στελέχη που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον συνδυασμό του, συνεχίζονται.

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παρούτογλου θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και δηλώνει πολύ πιο έτοιμος για τον αγώνα του μέχρι την τελική νίκη, με πολλές αξιόλογες προσθήκες στο συνδυασμό του.  Στο περιβάλλον του επικρατεί αισιοδοξία ότι θα είναι  ο νέος δήμαρχος Αλμωπίας.

Ο Ευάγγελος Προκοπίδης δηλώνει παρών -αυτή τη φορά ως επικεφαλής- καθώς δεν θα είναι υποψήφιος ο Σάκης Χατζηδημητρίου με τον οποίο εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο. Βολιδοσκοπεί προθέσεις και αντιδράσεις  για να ηγηθεί ενός νέου πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο διοίκησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" που πρόσκειται στο ΚΚΕ, θα συμμετέχει στις εκλογές για τον δήμο Αλμωπίας, με πιθανότερο επικεφαλής τον Σταύρο Δρόσογλου.

Τέλος, επιχειρείται οι εκλογές στην Αλμωπία να αποκτήσουν... "γυναικείο άρωμα", αλλά οι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλα τα εσωκομματικά ρεύματα. Ίδωμεν! 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.