Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης



Ένα από τα πιο ιστορικά πρόσωπα της τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης έφυγε σήμερα από τη ζωή.  
Ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο
Επί σειρά ετών εργάστηκε στην ΕΡΤ-3, όπου διετέλεσε διευθυντής προγράμματος με σημαντικές τηλεοπτικές επιτυχίες, ενώ εργάστηκε και στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Τα Νέα».  
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα boreiosellas.gr. 
Ανήσυχο πνεύμα, με αυξημένη καλλιέργεια και απαράμιλλη ευγένεια, μια πολύ σημαντική μορφή της ελληνικής δημοσιογραφίας, η οποία έγινε ακόμη πιο φτωχή σήμερα. 
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (9/9) στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 15.30.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ
Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον  Νίκο Βολωνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με αντικείμενο τη δημοσιογραφία.
Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.
Η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης. 
Το δημοσιογραφικό έργο του Νίκου Βολωνάκη υπήρξε πάντοτε συνδεδεμένο με τη μεγάλη ευαισθησία, την καλλιέργεια και την ευγένεια που χαρακτήριζαν τον ίδιο. 
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 15.30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).
Η ΕΣΗΕΜ-Θ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά με οδύνη τον αγαπητό συνάδελφο. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Απ τους λίγους πολιτισμένους, μη κάφρους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο παράδεισο να εχει κουράγιο στην οικογενεια του να δίνει ο Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.