Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ρωσία: Πάρτε πίσω τις κυρώσεις για να έχετε αέριο



Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη δεν θα ξαναρχίσουν πλήρως μέχρι τη στιγμή που η Δύση θα άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1, εξαιτίας των οποίων έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δυσκολεύουν τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού.
Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο βασικός αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον, παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή της ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκούσαν τρεις ημέρες και θα ολοκληρώνονταν το Σάββατο το πρωί.
«Αν οι Ευρωπαίοι με απολύτως παράλογο τρόπο λάβουν την απόφαση να αρνηθούν να κάνουν συντήρηση στον εξοπλισμό τους ή μάλλον στον εξοπλισμό που ανήκει στη Gazprom, κάτι το οποίο δεσμεύονται να πράξουν βάσει συμβολαίου, την ευθύνη δεν τη φέρει η Gazprom», επισήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. «Είναι ευθύνη αυτών των πολιτικών που λαμβάνουν αποφάσεις για τις κυρώσεις», πρόσθεσε.
Η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την επανάληψη των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream, καθώς μια διαρροή λαδιού που εντοπίστηκε δεν επιτρέπει σε μία από τις τουρμπίνες του αγωγού να λειτουργεί με ασφάλεια.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι για να εξακολουθήσει να λειτουργεί ο εξοπλισμός, η Siemens Energy πρέπει να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου για τη συντήρηση της τουρμπίνας.
«Όλοι οι όροι του συμβολαίου συντήρησης έχουν παραβιαστεί κατάφωρα, οι όροι για τη μεταφορά αυτού του εξοπλισμού έχουν παραβιαστεί», τόνισε ο Νόβακ. Η δε Siemens Energy απάντησε ότι δεν της έχει ζητηθεί να προχωρήσει στη συντήρηση της τουρμπίνας του Nord Stream, υπογραμμίζοντας ότι είναι διαθέσιμη να το πράξει.
Το Κρεμλίνο προειδοποίησε επίσης τη Δύση ότι θα ανταπαντήσει αναφορικά με την πρόταση της Ομάδας των 7 (G7) να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου. «Μπορούν μόνο να υπάρξουν μέτρα ως αντίποινα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν την Παρασκευή στο πλαφόν σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη Ρωσία αναφορικά με τις ενέργειές της στην Ουκρανία αλλά η Μόσχα έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις πωλήσεις σε χώρες που το επιβάλλουν. Ο Πεσκόφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία εξετάζει το πώς το πλαφόν τιμής στις εξαγωγές πετρελαίου της θα επηρεάσει την οικονομία της και προειδοποίησε ότι η κίνηση θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Τόσους μήνες εμπάργκο και ακόμα να γονατίσει ο κοντός;
    Τι ξύλο έχει να φάνε ορισμένοι στην Ευρώπη, γιατί στην Ελλάδα πάνε όλα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρώτα τον λαο και ασε το κοντό, αυτός και οι τσιράκια του δεν γονατίζουν ποτε 1000 χρόνια και οι απόγονοι θα έχουν φάνε καλά

      Διαγραφή
    2. Οι ακροδεξιοί εκτός κοινωνίας μια ζωή

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ ΡΕ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
    ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ.
    ΣΗΜΕΡΑ , ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ, ΑΔΕΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΑΠΟ 40 ΒΜΡ-1 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωράκια στον Ταγίπ.
      Όταν θα έρθει η ώρα να μπουκαρουν, να μη ζοριστουν κιόλας.
      Η ιστορία της Κύπρου δεν θέλει πολύ να επαναληφθεί.
      Αφού οι νησιώτες δεν αντιδρούν, εσύ γιατί ανησυχείς;

      Διαγραφή
    2. Κόψε το μακελειό ρε η συμφωνία χάλασε δεν το έμαθες ακόμη

      Διαγραφή
  3. Βαρα τους Πούτιν να έρθει η καθαρση μη μας λυπάσαι ,αρκετή βρώμα μαζευτηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.