Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ΣτΕ ακύρωσε τη λειτουργία πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου



Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους κατοίκους του δήμου Παιονίας ότι εξεδόθησαν οι 1436/2022 και 1437/2022 αποφάσεις του Συμβουλίου Της Επικρατείας (ΣΤΕ) οι οποίες στηρίχτηκαν στις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν υποβληθεί το 2017 και το 2021 από τις διοικήσεις του δήμου Παιονίας στο κομμάτι της ακύρωσης της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου και οι οποίες συνεκδικάστηκαν.

Ο λόγος που έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης ήταν η έλλειψη και η αδυναμία παρουσίασης συγκεκριμένων όρων , προϋποθέσεων και κριτηρίων που αφορούσαν την χωροθέτηση των πλευρικών διοδίων και την αντίστοιχη θέση τους σε λειτουργία.

Ακυρώθηκαν οι Υπουργικές αποφάσεις του 2017 ( όπως τροποποιήθηκε το 2020) και του 2021 που αφορούσαν την λειτουργία των διοδίων και έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης.

Οποιεσδήποτε κινήσεις τρίτων φορέων ή μεμονωμένων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το διάστημα που εκκρεμούσε η εκδίκαση των υποθέσεων έχουν την σημασία τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν στο αποτέλεσμα διότι το αποτέλεσμα κρίθηκε από τους λόγους που είχαν προβληθεί από τον δήμο Παιονίας.

Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσης μιας επιτυχίας που κατέγραψε η συντονισμένη προσπάθεια των διοικήσεων του δήμου εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η θετική έκβαση είναι μια νίκη που κατέγραψε ο δήμος για λογαριασμό όλων των πολιτών.

Σαν διοίκηση του δήμου θέλουμε:

Να εξάρουμε την αποτελεσματική προσπάθεια που κατέβαλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς που, με πολιτική παρέμβαση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ , τον Ιανουάριο του 2021 φρόντισε να ανασταλεί άτυπα μέχρι και σήμερα η λειτουργία των διοδίων.

Να συγχαρούμε τον δικηγόρο Αλέξανδρο Πασιατά για τον επιτυχή χειρισμό του πολύπλοκου αυτού νομικού ζητήματος.

Και αναμένουμε η πολιτεία να μην επανέλθει με νέα Υπουργική απόφαση για την λειτουργία των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου πριν την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πολυκάστρου – Μαλγάρων.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.