Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Πράσινο Σημείο» στον Δήμο Έδεσσας



Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στον Δήμο Έδεσσας. Ο Δήμος Έδεσσας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την προσήλωση στο στόχο για προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αποφασιστικότητα για καινοτόμες ενέργειες, μιας και το Πράσινο Σημείο του Δήμου Έδεσσας είναι ένα από τα πρώτα που κατασκευάζονται στην ευρύτερη περιοχή.
Το Πράσινο Σημείο θα εγκατασταθεί στον οικισμό του Προαστίου κι έχει αρχικό προϋπολογισμό 548.374,26 €. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014-2020.
Το Πράσινο Σημείο (Π.Σ.) θα είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος, µε κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από τον Δήμο Έδεσσας, ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.
Ο Δήμος Έδεσσας με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου συμβάλλει:
· Στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
· Στη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων.
· Στη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών.
· Στην μείωση των αποβλήτων προς ταφή.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε τα εξής:
«Η δημιουργία Πράσινου Σημείου δεν είναι μόνο έκφραση της προσήλωσής μας στον στόχο της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και σεβασμού στα χρήματα των δημοτών. Έχω πει πολλές φορές πως η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση μπορούν να αποφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα. Ο Δήμος Έδεσσας αφενός εφαρμόζει αποτελεσματικά την ανακύκλωση και αφετέρου είναι πρότυπο καθαριότητας, αλλά δεν μένουμε εκεί! Με το Πράσινο Σημείο προχωράμε ένα βήμα παραπέρα και δίνουμε έμφαση στην επανάχρηση και την εξοικονόμηση πόρων, μέσα από μία οργανωμένη δομή διαχείρισης απορριμμάτων».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Το Πράσινο Σημείο υλοποιείται εξολοκλήρου από το ΦΟΣΔΑ και όχι απο το Δήμο Έδεσσας. Αν ο κ. Δήμαρχος ήθελε να κάνει κάτι για να πάρει τα εύσημα θα μπορούσε απλά να πιέσει για να γίνει νωρίτερα όπως θα μπορούσε να κάνει και με την περίπτωση της μονάδας επεξεργασίας βιοδιασπόμενων αποβλήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα ξέρεις εσύ...

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...........

      Διαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.