Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εμφάνιση λύκου μέσα στη Νέα Πέλλα - Ανάστατοι οι κάτοικοι!



Ανησυχεί τους κατοίκους της Νέας Πέλλας η εμφάνιση λύκου μέσα στον οικισμό που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη χθες (Τετάρτη) το απόγευμα, όταν πολίτης της κοινότητας είδε το άγριο ζώο έξω από τον Παιδικό Σταθμό (!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
Το γεγονός θορύβησε τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι ζητούν να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στον οικισμό και κινδυνέψουν άνθρωποι από ενδεχόμενη επίθεση του άγριου ζώου.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Πέλλας Γιώργος Αρετάκης, με ανάρτησή στην σελίδα της κοινότητας στο διαδίκτυο προχώρησε σε ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πήρε μόλις γνωστοποιήθηκε το γεγονός:
"Προς ενημέρωση των κατοίκων όσο αφορά το θέμα της εμφάνισης λύκου εντός του χωριού. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία τηλεφωνική και εγγραφή με το αρμόδιο τμήμα στο δασαρχείο Έδεσσας, αναφέρθηκαν λεπτομερώς όλες οι εμφανίσεις και οι τοποθεσίες. Μας ενημέρωσαν ότι προσπαθούν με τον "ΑΡΚΤΟΥΡΟ" να λύσουν το πρόβλημα. 
Επίσης δόθηκαν οι παρακάτω οδηγίες.
- Δεν  αφήνουμε κατοικίδια ελεύθερα χωρίς την επίβλεψη μας.
- Δεν αφήνουμε υπολείμματα τροφίμων .
- Μεγάλη προσοχή απ' όλους σε ερημικά και σκοτεινά σημεία, καθοδήγηση και συμβουλές στα μικρά παιδιά.
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι να ενημερώσουν για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη τους αναφέροντας σημείο και ώρα.
Επικοινωνία 6986526906
Δασαρχείο 2381028342
Και φυσικά σε έκτακτο περιστατικό καλούμε Αστυνομία."

Λύκοι σε Κουφάλια, Μικρό Μοναστήρι και Λουδία
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν σημειωθεί οκτώ θάνατοι αδέσποτων σκύλων μετά από επίθεση που δέχθηκαν από λύκους στο γειτονικό χωριό Μικρό Μοναστήρι. Οι επιθέσεις είχαν ανησυχήσει τους κάτοικους καθώς ήταν η πρώτη φορά που τα άγρια ζώα έμπαιναν μέσα στα χωριά. Το ίδιο συνέβη πριν λίγο καιρό και στα Κουφάλια όταν ένας λύκος έκανε βόλτα αμέριμνος σε κεντρικό δρόμο.
Συνολικά στο χωριό Μικρό Μοναστήρι έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι αδέσποτων σκύλων από λύκους. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι τα άγρια ζώα εμφανίστηκαν και στο χωριό Λουδίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Καραμπίνες δεν έχουνε στην Πέλλα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ κολλάει η αρχαία ρήση.."να σε φάν οι λύκοι" ...προσοχή παιδιά..ειδικά οι ξανθιές και καλλιγραμμες του χωριού...μην αρχίσουν να τρέχουν τα λυσσασμένα σάλια του λύκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν σε τρώνε τα σκυλιά σε τρώνε οι λύκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.